Nemcsak a pályán király: Szauer Gergő nyerte a rendőr gépkocsivezetők megyei versenyét

2018. május 05. szombat 10:09

Nemcsak a pályán király: Szauer Gergő nyerte a rendőr gépkocsivezetők megyei versenyét

Az ismert mohácsi autóversenyző, a Mohácsi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője, Szauer Gergő nyerte meg a rendőr gépkocsivezetők megyei versenyét, így kategóriájában ő képviselheti Baranyát az országos döntőn. 


A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya Pécsett rendezte meg a napokban a Rendőr Szakmai Verseny megyei döntőjét, amelyen a városi rendőrkapitányságok és a rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző és Autópálya Alosztályának versenyzői vettek részt.

A megmérettetést karos forgalomirányításból, autós és motoros kategóriákban szervezték.

A résztvevők először KRESZ-tesztlapot töltöttek ki, majd a Megyeri út és a Móra Ferenc utca kereszteződésében a forgalomirányító jelzőlámpák kikapcsolása után karos forgalomirányításban mérték össze tudásukat.

Az autós és motoros kategória gyakorlati feladatait az autósiskola telephelyén felállított ügyességi pályán hajtották végre a versenyzők.

Ez történt a versenypályán

A Rally Café Racing párosa az elmúlt hétvégén idő előtt volt kénytelen feladni a 24. Miskolc Rallye-t. A Szauer-Rácz kettős a 3-as kategória első és az abszolút nyolcadik helyéről - műszaki problémák miatt - kiszállva intett búcsút a további küzdelmeknek. A szezonnyitón, az Eger Rallyen a versenyzőnek és navigátorának, Rácz Lászlónak a hármas kategóriában az első helyet sikerült megszerezniük, az összes szakaszt megnyerték a csoportjukban.

A motorkerékpárosok között Gazsi János rendőr zászlós, a rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának baleseti helyszínelője végzett az első helyen.

A gépkocsivezetők versenyében Szauer Gergő rendőr főtörzsőrmester, a Mohácsi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője, a karos forgalomirányításban pedig Lang Tamás rendőr törzszászlós, a Pécsi Rendőrkapitányság Uránvárosi Rendőrőrsének szolgálatparancsnoka nyújtotta a legjobb teljesítményt.

Ők képviselhetik majd Baranya megyét az országos döntőn, amelyet 2018. június 5-e és 7-e között rendeznek meg Gyulán.

Képünkön a győztesek, balról az első Szauer Gergő.

M. B. - Fotó: police.hu