Nem hivatalos: a Fidesz visszavette Mohácsot, Pávkovics Gábor az új polgármester

2020. szeptember 27. vasárnap 21:14

Frissítve: 2020. szeptember 27. vasárnap 22:32

Nem hivatalos: a Fidesz visszavette Mohácsot, Pávkovics Gábor az új polgármester

A szavazatok 100 százalékos feldolgozását követően Pávkovics Gábor nyerte meg a polgármesterválasztást, s a képviselő-testületben is jelentős többsége lesz a nemzeti oldalnak.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 100 százalékos feldolgozottságnál Pávkovics Gábor a voksok 56, 44 (4708, szavazat)  Csorbai Ferenc 40.39 (3 369), míg Bernáth Csilla 3, 18 (265) százalékát szerezte meg.

Az egyéni választókerületekben hat mandátumot szerzett a Fidesz-KDNP,  kompenzációs listán egyet, így a képviselő-testületben a nemzeti oldalnak hét, a balliberális álcivileknek négy mandátumuk lesz.

Pávkovics Gábor Facebook-oldalán köszönte meg a mohácsiak bizalmát:

"Az elmúlt egy évben egy tragikus esemény következtében a városunkban kialakult egy nem várt állapot.

Sokan érezhették akkor is, hogy a helyzet méltatlan Mohács demokratikus múltjához.

Ezúton köszönjük választóinknak, hogy kitartottak mellettünk és egyértelműen az elmúlt 20 év stabilitásának, sikereinek és társadalmi nyugalmának folytatása mellett tették le a voksukat.

Egy év tétova kényszerpályát követően ismét teljes erővel, feltűrt ingújjal, és a lakosságot megillető alázattal folytathatjuk a munkát szeretett városunkért, Mohácsért.

Bízom benne, az elmúlt hetek, sőt hónapok sokszor gyűlölettől sem mentes hangnemét, az irányunkban megnyilvánuló igazságtalan sárdobálást felváltja az általunk mindvégig képviselt higgadtság és az egymás iránti tisztelt. A célokra, az eredményekre, Mohács jövőjére fogunk összpontosítani.

Ahogyan a városi közgyűlés tagjaként is tettem, ezután polgármesterként is minden mohácsiért fogok dolgozni legjobb tudásom szerint.

Köszönjük a bizalmukat!"

 

Korábban írtuk: 

A szavazatok 34, 59 százalékos feldolgozottságánál Pávkovics Gábor vezet 56, 52 százalékkal, Csorbai Ferenc 39, 55, Bernáth Csilla (Mi Hazánk) 3, 93 százalékon áll.

 

A délután fél hétkor közölt részvételi adatok szerint a jogosultak 53, 36 százaléka ment el addig szavazni, 8183-an voksoltak.

Az már biztos, hogy most sokkal többen mentek el szavazni, mint 2019-ben, akkor ugyanis fél hétig 5865-en voksoltak.

 

A délután öt órakor közölt részvételi adatok szerint a választók 49, 44 százaléka voksolt, azaz 7582-en jelentek meg a szavazókörökben.

 

15 óráig a választásra jogosultak, 40,61 százaléka adta le voksát. Ez 6228 főt jelent, 9107-en még nem éltek választójogukkal.

Képünkön Szekó Zsófia és Pávkovics Gábor látható.

 

 

 


M. B. - Fotó: Dittrich Éva