Négy új játszótér épül Mohácson: a két lakótelepen, a KRESZ-parkban és a szigeti városrészben

2021. július 12. hétfő 11:49

Négy új játszótér épül Mohácson: a két lakótelepen, a KRESZ-parkban és a szigeti városrészben

Mohács tavalyi költségvetésében is szerepelt az a 60 millió forintos tétel, amelyből négy új játszóteret építettek volna, az előző városvezetés azonban nem valósította meg a terveket. Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere szerint néhány napon belül kiírják azokat a pályázatokat, amelyek elnyerése esetén elkezdődhetnek az építkezések.

 

Mohácson a közelmúltban három új játszóteret is birtokba vehettek a gyerekek: a Szepessy parkban, a lakóparkban és a Selyemgyár Kulturális Negyedben is vadonatúj létesítmény épült.

A választék hamarosan még tovább bővül, a napokban átadják ugyanis az Újvárosban kialakított korszerű játszóteret, három másikat pedig felújítottak a belvárosban.

A cél azonban az, hogy lehetőség szerint minden városrészben legyen korszerű játszótér, ennek megfelelően már a közeli jövőben újak is épülnek.

- A volt Felszabadulás- és a Radnóti lakótelepen, a KRESZ parkban, valamint a szigeti városrészben is indokolt egy-egy új játszótér kialakítása, amelyek el is fognak készülni - szögezte le Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere. Hozzátette: jelenleg bűn lenne városi forrásból a hatvanmilliót feláldozni, ugyanis van más lehetőség is a források előteremtésére, így az erre szánt pénzt egyéb, fontos feladatra lehet költeni.

Mint elmondta, nem tudni az okát, hogy az előző városvezetés miért késlekedett a játszóterek építésével, hiszen Mohács 2020-as költségvetésében is szerepelt már ez a tétel.

Mindenesetre most néhány napon belül kiírják azokat a pályázatokat, amelyek keretében kormányzati forrásból, vissza nem térítendő támogatással lehetőség nyílhat a négy játszótér létesítésére.

A meglévő kiviteli tervek birtokában gyakorlatilag startra kész az önkormányzat a szükséges támogatás igénylésére, s amennyiben mégsem ítélik meg a kért forrást, az e célra eredetileg szánt összeg még mindig rendelkezésre áll.

Képünkön: a Selyemgyár Kulturális Negyed új játszótere gyorsan kedvelt lett a gyerekek körében.

Berta Mária