Mohácson is felbukkanhatnak a járvány vámszedői, a csalók - Figyelmeztet az önkormányzat

2020. március 25. szerda 09:14

Mohácson is felbukkanhatnak a járvány vámszedői, a csalók - Figyelmeztet az önkormányzat

Az utóbbi napokban gomba módra szaporodtak az olyan esetek, melyekben magukat hatósági személynek kiadó egyének próbáltak bejutni az idős emberek otthonába, a járványhelyzetben elrendelt ellenőrzésre, segítségnyújtásra hivatkozva. Sajnos egyre több a csaló, a szélhámos, felbukkanásukra az országos Operatív Törzs mellett Mohács önkormányzata is figyelmeztet. Közlemény.

 

"Nyomatékkal hívjuk fel a járványhelyzet idején otthon maradt, zömében idős, nyugdíjas emberek figyelmét, hogy senkit ne engedjenek be otthonukba, lakásukba, aki ilyen indokkal keresi fel őket. Ha valaki ilyen trükkel próbálkozik náluk, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget. 


A hiszékenység vámszedői a vírus okozta megbetegedésektől joggal tartó embertársainkat is célba vették: számos helyen, többnyire az interneten, személyüket természetesen titokban tartva kínálnak újkoronavírus-tesztet és más, a megelőzést, gyógyítást szolgáló termékeket, szereket, eszközöket.

A Mohácsi Kórház, az Egészségügyi Alapellátó Szolgálat és Mohács Város Önkormányzata nyomatékkal hívja fel a figyelmet, hogy a szóban forgó vírustesztet kizárólag hatósági úton célszerű beszerezni és elvégeztetni.

- Mindenkit óva intenék attól, hogy ilyesmit vásároljon. Ha a megrendelő kap is „valamit" a pénzéért, az biztosan nem ellenőrzötten forgalomban lévő vírusteszt lesz. Ebből adódóan egy hamis, negatív eredmény a felhasználó és környezete egészségét egyaránt veszélyeztetheti - mondta érdeklődésünkre Dr. Csizmadia Csaba. A Mohácsi Kórház főigazgató-főorvosa hozzáteszi: akinek ilyesmit kínálnak és ilyen formában, nyilvánvalóan csalás, szélhámosság áldozata. Egészségügyi teszteket egyébként is csak ellenőrzött, bejegyzett cégek kínálhatnak a piacon, minden esetben hivatalos tanúsítvánnyal is ellátva termékeiket. Az alapvető emberi félelmekre, aggodalmakra alapozó, gátlástalan haszonlesőknek semmi sem drága - a jelek szerint mások egészsége, élete sem - zárta gondolatait a főigazgató.

EQM