Mohácson, Dunaszekcsőn, Kölkeden Homorúdon és Bárban is irtják a szúnyogokat

2021. június 21. hétfő 12:18

Mohácson, Dunaszekcsőn, Kölkeden Homorúdon és Bárban is irtják a szúnyogokat

Az elmúlt időszakban sok helyen, főként a folyóparti településeken jelentek meg tömegesen csípőszúnyogok. A héten 81 ezer hektáron, összesen 404 településen végeznek földi kémiai gyérítést, többek között Mohácson, Dunaszekcsőn, Homorúdon, Kölkeden és Bárban.

 

 

A kezelésre használt gépjárművekkel a munkát a szúnyogok aktivitási időszakához igazodva, 21 órakor kezdik meg, vagyis a földi technológiát nem befolyásolja az érvényben lévő hőségriasztás.

A permetezést végző gépjárművekkel többek között néhány Dráva menti településen, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Baranya, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Somogy, Veszprém és Zala megye több településén találkozhatunk.

Az alkalmazott szúnyogirtó szert minimális mennyiségben juttatják ki, az csak az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérűekre, így emberre és háziállatokra nem jelent veszélyt.

Baranya megyében 5 településen (Mohács, Dunaszekcső, Homorúd, Kölked, Bár), 885 hektáron végeznek földi kémiai szúnyoggyérítést.

A kezelések pontos időpontja megtalálható a katasztrófavédelem honlapján, valamint a szúnyoggyérítésre vonatkozó információkat az érintett települések is közzéteszik honlapjukon vagy közösségi oldalaikon.

Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé a gyérítés elvégzését a meghirdetett napon, a pótlásra a következő két este valamelyikén kerül sor.

Forrás: Katasztrófavédelem