Mohácsi tűzoltó, Sós Sándor őrnagy kapta az Év Tisztje címet

2021. február 02. kedd 16:34

Mohácsi tűzoltó, Sós Sándor őrnagy kapta az Év Tisztje címet

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató évről-évre nevesíti az ország legjobb teljesítményt nyújtó szervezeteit, munkatársait, az elismerést eddig a szokásos évértékelő állománygyűlésen kapták meg az arra érdemesek. Az idén a rendezvény a virtuális térbe költözött, ezért az összesen tizennyolc szervezet és kolléga a főigazgatóságon, illetve a megyei igazgatóságon a központi, illetve területi szerv vezetőjétől vehette át az elismerést. 

 

 

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, funkcionális kategóriában az Év Tisztje címet adományozta Sós Sándor címzetes tűzoltó őrnagynak, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Mohácsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Mohácsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, Szolgálati Csoport (Mohács Határátkelőhely) hajóskapitányának.

Az eredetileg hajógépész mérnöki végzettséggel rendelkező Sós Sándor 2000. október 1-jei hatállyal került a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába. Több területen, különböző beosztásokban dolgozott, 2013. június 1-jétől az Ellenőrzési Szolgálat kiemelt főelőadója (szakmai belső ellenőr) volt 2020. november 1. napjáig.

Feladatai ellátása során nagy tapasztalatot és rutin szerzett, munkája során kellő alapossággal, szabálykövetően és példamutatóan járt el. Rátermettségét, tudását, átlag feletti terhelhetőségét munkatársai is elismerik.

A tűzoltó őrnagy az elismerést szakmai életútja, emberi értékei, valamint az ellenőrzési feladatok végrehajtásában kiemelkedő és huzamosabb időn át magas színvonalon nyújtott teljesítménye alapján érdemelte ki.

Forrás: Katasztrófavédelem