Mohácsi, kiváló pedagógusok munkáját ismerték el - Sziebert Ferencné életmű díjat kapott

2022. június 28. kedd 09:49

Mohácsi, kiváló pedagógusok munkáját ismerték el - Sziebert Ferencné életmű díjat kapott

Pedagógusnap alkalmából a közelmúltban a Mohácsi Tankerület mintegy negyven oktatási intézménye csaknem nyolcszáz dolgozóját köszöntötték,  a jeles napon kitüntetéseket is átadtak. A Kisfaludy Károly Gimnázium tanára, Sziebert Ferencné Pedagógus életmű díjban részesült. Az ünnepségen Kiemelkedő pedagógiai munkáért kitüntető címet, s elismerő okleveleket is átadtak. 

 

 

A Tankerületi igazgató elismerő oklevele elismerés annak a Mohácsi Tankerületi Központtal közalkalmazotti jogviszonyban álló foglalkoztatottnak adományozható, aki az átadást megelőző naptári évben intézménye fejlődése érdekében példaértékű szakmai tevékenységet folytatott.

A díjat kapták:

Appl Erzsébet

a mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium német nyelv és német nemzetiségi nyelv és irodalom szakos tanára
Több évtizedes kiemelkedő munkájáért, a német nyelvtanítás intézményi eredményességéhez és magas színvonalanú megszervezéséért, közösségfejlesztő valamint tehetséggondozói tevékenységéért Tankerületi igazgató elismerő oklevele kitüntetésben részesült.

Baumgärtner Annamária
a mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium fizika és német nemzetiségi nyelv és irodalom szakos tanára
Elkötelezettségéért, pedagógiai módszertani sokszínűségéért, a digitális és infokommunikációs eszközök, illetve a projektpedagógiai elemek magas szintű alkalmazásáért, személyiségközpontú nevelő tevékenységéért Tankerületi igazgató elismerő oklevele kitüntetésben részesült.

Filákovityné Verőci Alexandra

a mohácsi Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola zenetanára
Kimagasló színvonalon végzett pedagógiai munkájáért, munkaközösség vezetőként végzett lelkiismeretes tevékenységéért, versenyek szervezéséért, eredményes felkészítésért, rendkívül aktív tanórán kívüli tevékenységeiért, amiért példaértékű kapcsolatot alakított ki a tanítványokkal, Tankerületi igazgató elismerő oklevele kitüntetésben részesült.

Greif-Mányoki Nóra

a Mohács Térségi Általános Iskola Brodarics Téri Telephelyéneknémet nemzetiségi nyelv és irodalom szakos tanára
Kimagasló színvonalon és hivatástudattal végzett pedagógiai munkájáért, az iskolai nyelvvizsgák szervezéséért, a kiemelt figyelmet érdemlő gyermekekkel való példaértékű tevékenységéért Tankerületi igazgató elismerő oklevele kitüntetésben részesült.

Jakab-Orbán Dominika

a Mohács Térségi Általános Iskola (Széchenyi Általános Iskola) német nemzetiségi nyelv és irodalom szakos tanára
A hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása érdekében végzett munkájáért, diákönkormányzat-vezetői tevékenységéért, az intézményben folyó német nemzetiségi nyelvoktató munka színvonalának megtartásáért, növeléséért, a nemzetiségi hagyományok, a magyarországi németek kultúrájának ápolásáért, nyelvvizsgák, rendezvények, táborozások, erdei iskola szervezéséért és vezetéséért, valamint a hosszú évek alatt végzett kimagasló pedagógiai tevékenységéért Tankerületi igazgató elismerő oklevele kitüntetésben részesült.

Nagyné Jakab Anikó

a Mohács Térségi Általános Iskola (Széchenyi Általános Iskola)tanítója
Az iskolai oktatás korszerű formáinak megvalósításában való közreműködésért, a tantestület digitális módszertani fejlesztéséért végzett elkötelezett tevékenységéért, sokoldalú pedagógiai munkájáért Tankerületi igazgató elismerő oklevele kitüntetésben részesült.

Svéger Bálintné
a mohácsi Meixner Ildikó Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Szakiskola és Kollégium (Meixner Ildikó EGYMI)gyógypedagógusa
Kiváló mentori munkájáért, az autizmus területén végzett tanulmányaiért, eredményeiért, az itt szerzett tapasztalatok kamatoztatásáért, gyógypedagógusként végzett kiemelkedő munkájáért tankerületi igazgató elismerő oklevélben részesült.

Szatmári Imre

a Mohács Térségi Általános Iskola Brodarics Téri Telephelyének matematika-fizika szakos tanára
Az iskolai oktató, nevelő tevékenységének játékossá, élményszerűvé tételéért, matematikából, fizikából megyei és országos versenyekre való eredményes felkészítésért, a sakkozás népszerűsítésért, iskolai túravezetői tevékenységéért Tankerületi igazgató elismerő oklevele kitüntetésben részesült.

Szökőcs Ágnes
a Mohács Térségi Általános Iskola Brodarics Téri Telephelyének tanítója
Rendkívül gazdag, tartalommal teli életpályájáért, ezen belül tehetséggondozó és felzárkóztató munkájáért, versenyszervező és versenyfelkészítő tevékenységéért, az elsősegélynyújtási ismeretek terén hiánypótló tankönyv írásáért, kórusvezetői tevékenységért, hallgatók mentorálásáért, táborok szervezéséért Tankerületi igazgató elismerő oklevele kitüntetésben részesült.

Tarkó Anikó
a mohácsi Meixner Ildikó EGYMI gyógypedagógusa
A mentori és szervezői munkában való kimagasló teljesítményéért, kiemelkedő tanító-nevelő munkájáért, tisztességre, emberségre való neveléséért, gyermekszeretetéért tankerületi igazgató elismerő oklevélben részesült.

Tatainé Klie Katalin
a Mohács Térségi Általános Iskola (Széchenyi Általános Iskola) testnevelés szakos tanára
Türelemmel végzett munkájáért, szakmai elhivatottságáért, empátiájáért, amiért példaértékű kapcsolatot alakított ki a tanítványokkal, szülőkkel, folyton megújuló lelkesedéséért, segíteni akarásáért tankerületi igazgató elismerő oklevélben részesült.

A Kiemelkedő pedagógiai munkáért kitüntető cím annak a pedagógusnak adományozható, aki legalább 20 éven keresztül kiemelkedő eredményt ért el az oktató-nevelő munkában, a felzárkóztatás, a tehetséggondozás, az esélyegyenlőség biztosítása, a gyermekek harmonikus személyiségformálása területén. Magas fokú pedagógiai és szakmai felkészültsége alapján élen jár az újszerű és hatékony pedagógiai módszerek kidolgozásában, alkalmazásában, valamint példamutató magatartást tanúsít a közösségi és magánéletben.

Elismerésben részesült:

Bacheszné Fűrész Klára
a mohácsi Meixner Ildikó EGYMI gyógypedagógusa
40 éve gyógypedagógus, valamint osztályfőnöki, és munkaközösségvezetői és gyermekvédelmi tevékenysége hatékony, kimagasló. Tapasztalatait jól hasznosítja a hallgatók és a kezdő pedagógusok vonatkozásában gyakorlatvezetőként, mentorként. Tehetséggondozásban aktív, innovatív szemlélete pályázati és projekt munkájában érvényesül. Szakmai megújulásra nyitott, elhivatott személyisége példamutató.

Hahner Róbert
a mohácsi Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola tanszakvezetője, zenetanára
A mohácsi alapfokú művészeti iskola eredményes rézfúvós művésztanára, növendékei számtalan és különböző szintű versenyen - így országos versenyeken is - rendszeresen az élvonalban végeznek, közülük többen tanulnak közép- vagy felsőfokú zeneművészeti iskolában, vagy játszanak különféle zenekarokban. Munkájának fontos része a klasszikus zenei képzés mellett a hagyományőrzés, ill. az egyéni képzés mellett a kamarazenélés. Jó gyakorlatát több fórumon is megosztja. Sikeres pályázati tevékenysége példamutató.

Lászlóné Kovács Adrienn
a Mohács Térségi Általános Iskola Brodarics Téri Telephelyének intézményvezető-helyettese, tanítója


Lelkiismeretesen, magas színvonalon végzett következetes pedagógiai tevékenység, szakmai és vezetői igényesség, folyamatos önképzés-továbbképzés jellemzi. Szívügye a matematika tanítása és a nemzetiségi hagyományápolás. Kisdiákjait empátiával, odafigyeléssel differenciált és kooperatív óraszervezéssel igyekszik tudáshoz és élményhez juttatni. Vezetői munkájában pontos, együttműködő, példamutató.

Szántó Márta

a Mohács Térségi Általános Iskola Völgyesi Jenő Tag Általános Iskolájánakmagyar nyelv és irodalom szakos tanára
Tanár, drámapedagógus, magas fokú pedagógiai felkészültség, újszerű hatékony módszerek alkalmazása, folyamatos önképzés igénye jellemzi, a tehetséges és a lemaradó tanulók mellett a kezdő pedagógusokat is mentorálja, közösségfejlesztő és közéleti tevékenysége példamutató.

A Pedagógus életmű díj kitüntető cím annak a pedagógus munkakörben, legalább 30 év szakmai gyakorlattal rendelkező közalkalmazottnak adományozható, aki kiemelkedő nevelő-oktató munkájával és életével a szülők, a diákok és pedagógustársaik körében közmegbecsülést szerzett, életpályájával kifejezte elkötelezettségét a pedagógus élethivatás mellett.

Sziebert Ferencné
a mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium magyar nyelv és irodalom, illetve német nyelv szakos tanára

Több évtizeden át végzett tudatos, megújulásra képes pedagógiai tevékenységet és vezetői feladatokat tartalmaz pedagógiai karrierje; a színjátszás és drámapedagógia tanórai és tanórán kívüli alkalmazása, iskolai és városi kulturális események szervezése, jó gyakorlat átadása: a korszerű, konstruktív tanulási technikák, projektpedagógia területén, mesterprogramjában a gamifikáció gyakorlatának megvalósítása és megosztása az intézményben kimagasló, elkötelezett és sokszínű pedagógiai és tehetséggondozói tevékenységet rejt.

 

 

 

 

 

Forrás: Mohácsi Tankerületi Központ - Fotó: Facebook/Kisfaludy Károly Gimnázium