Mohácsi kisdiákok gondolatai a rózsafüzér imádságról: nekem azt jelenti, élet

2020. október 28. szerda 13:44

Mohácsi kisdiákok gondolatai a rózsafüzér imádságról: nekem azt jelenti, élet

Október a rózsafüzér hónapja, ezért a mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda növendékei az elmúlt napokban az iskolarádión keresztül imádkoztak, valamint ezúton osztották meg gondolataikat a rózsafüzér imádságról. 

 

 

A tematikus hónaphoz kapcsolódóan az intézmény negyedikes tanulói a következő gondolatokat fogalmazták meg:

A rózsafüzér

"A környezetismeret könyvemben olvastam a rózsáról és a rózsafüzérről. Rózsából is készül rózsafüzér. A rózsafüzért imádkozásra is használják. Mi is szoktunk tizedeket imádkozni. Ez nem csak egy rózsafüzér, hanem egy fegyver is a gonoszság ellen.

Tegnap az iskolarádióban rózsafüzért imádkoztunk Laci atyával és Vali nénivel. Gizi néni azt mondta, hogy régen rózsa termésből is fűztek. Tegnap egy millió gyerek imádkozott rózsafüzért, ezért imádkoztunk mi is.

Csipkebogyóból is készítettem rózsafüzért. Egy nénihez fogok járni, aki szabályosan készíti el ezt a fegyvert. Azért fegyver, mert Pió atya azt mondta. Most ebben az időszakban az én fegyverem lesz a rózsafüzér.

Az osztállyal minden nap imádkozunk egy tizedet. Nagyon szeretek rózsafüzért imádkozni, mert megnyugtat és el tudok csöndesedni.

Októberben van a Szűzanya hónapja. Többször imádkozzuk a rózsafüzért. Régen a rózsa terméséből készítettek rózsafüzért, napjainkban fából és műanyagból is. Én a dédnagymamámtól kaptam, aki már meghalt.

Szeretek imádkozni. A rózsafüzér tökéletes hozzá. Eleinte rózsából készült ez a csodaeszköz. Még anno azt mondta a tanító néni, hogy a Szűzanya szereti, ha imádkozzuk a rózsafüzért. Nagyon egyszerű ima. Benne van Jézus élete. Van rózsafüzérem. Ez egy segítő eszköz az imádkozáshoz.

Nekem a rózsafüzér azt jelenti, hogy élet. Mindig segítsünk az embereken vagy a holtakon a rózsafüzérrel, mert az ima csodára képes.

Ha a rózsafüzért imádkozom, akkor olyan, mintha megnyílna az ég és a dédi mama lejönne hozzám. Akkor már nem is vagyok szomorú. Én nagyon szeretek imádkozni, de a kedvencem a rózsafüzér."

Imádkozzatok sokszor rózsafüzért!

A Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda 4. osztályos tanulói

Forrás: Pécsi Egyházmegye