Mohácsi Busójáró Retro Fesztivál: most azt állítja az önkormányzat, mégis lesz, csak áprilisban

2020. február 18. kedd 09:26

Mohácsi Busójáró Retro Fesztivál: most azt állítja az önkormányzat, mégis lesz, csak áprilisban

Némi zavar támadt az erőben: hétfőn előbb egy közleményben azt írta a mohácsi önkormányzat, elhatárolódnak a "Mohácsi Busójáró Retro Fesztiváltól", amit szerintük nem is fognak megtartani, később pedig azt, hogy mégis megtartják a koncertet, csak éppen nem most, hanem áprilisban. 

 

 

Lehet, hogy lesz, lehet, hogy nem Mohácsi Busójáró Retro Fesztivál, de biztosan nem most szombaton, hanem április 18-án. Akinek van jegye, az visszaválthatja, ha akarja, de ha nem, érvényesíthető az új időpontra is - röviden így foglalható össze a fesztivállal kapcsolatos helyzet.

Hozzátehetjük még, finoman szólva is zavaros helyzet.

A mohácsi önkormányzat ugyanis hétfőn két közleményt is kiadott az ügyben, s az utóbbival lényegében megcáfolták az elsőt, vagyis saját magukat.

A szervezők által közzétett reklámok szerint mások mellett Korda György és Balázs Klári, Charlie is fellépett volna szombaton Mohácson a sportcsarnokban a „Mohácsi Retro Fesztiválon", ám az önkormányzat hétfőn elsőként kiadott, az önkormányzat honlapján megjelent közleménye szerint elhatárolódott a rendezvénytől azzal, hogy szerintük azt nem is fogják megtartani.

Azt írták, „Mohács Város Önkormányzata, mint a Mohácsi Busójárás hivatalos szervezője ezúton tájékoztatja a közvéleményt és az érdeklődőket, hogy a „Mohácsi Busójárás Retro Fesztivál 2020. február 22. Városi Sportcsarnok Mohács" tárgyban megjelentetett, illetve bármilyen módon közzétett felhívástól elhatárolódik.

Említett esemény kapcsán sem Mohács Város Önkormányzatához, sem Mohács Város Jegyzőjéhez hivatalos rendezvénytartási engedély iránti kérelem benyújtásra nem került, így okkal kijelenthető, hogy ilyen elnevezéssel, a közölt napon városunkban rendezvény nem kerül megtartásra. Óvatosságra intünk mindenkit, aki a rendezvényre elővételben jegyet vásárolni szándékozik."

A koncertre elővételben a világhálón, több pécsi üzletben, valamint Mohácson, a városházán működő Tourinform irodában is árultak elővételben jegyeket, 3.990 és 4.490 forintos áron.

Megkérdeztük, ennek ismeretében mi a magyarázata annak, hogy a Tourinform irodában is vásárolhatók belépők.

Azt a választ kaptuk, hogy a szervező arról tájékoztatta az irodát, hogy a szóban forgó rendezvényt a mostani hétvége helyett április 18-án tartják meg.

„Aki már vásárolt ilyen belépőt, az az áprilisi bulira elmehet vele, de vissza is válthatja ugyanitt, ha valami okból nem jó neki az új időpont. Fontos azonban, hogy a Tourinform csak a nála megvett jegyek árát tudja visszatéríteni, az online vásárolt belépőkét nem. Az áprilisi koncertre szintén lehet majd jegyet venni a Tourinformban, ám azokból egyelőre még nem kapott az iroda", írták válaszukban.

Aztán egy újabb közleményt jelentettek meg (ezúttal az önkormányzat Facebook-oldalán ), amelyben már nincs szó elhatárolódásról, sem arról, hogy szerintük az egészből nem lesz semmi.


A dokumentumban az áll, hogy „a 2020. február 22. napjára a Mohácsi Sportcsarnokba meghirdetett Busójáró Retro Fesztivál elmarad és új időpontban, 2020. április 18.-án kerül megrendezésre!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vendégeket, hogy az eddig megvásárolt jegyek a vásárlás helyszínén (így természetesen a Mohácsi Tourinform Irodában is) visszaválthatóak vagy érvényesek az új időpontra!"

A koncert szervezőinek Facebook-oldalán egyébként azt közölték, hogy a szombati mohácsi fesztivál technikai okok miatt marad el, valamint, hogy megrendezik április 18-án.

A fellépők névsora változatlan, s a jegyek ára is.

Képünk illusztráció.

 

 

M. B. - Fotó: Pixabay.com