Nagyon úgy fest, hogy elmarad a Mohácsi Busójárás Retro Fesztivál - Az önkormányzat elhatárolódik

2020. február 17. hétfő 16:14

Nagyon úgy fest, hogy elmarad a Mohácsi Busójárás Retro Fesztivál - Az önkormányzat elhatárolódik

A szervezők által közzétett reklámok szerint mások mellett Korda György és Balázs Klári, Charlie is fellépet volna szombaton Mohácson a sportcsarnokban a „Mohácsi Retro Fesztiválon", ám az önkormányzat hétfőn kiadott közleménye szerint elhatárolódik a rendezvénytől, s szerintük azt nem is fogják megtartani.  

 

 

Mohácsi Busójáró Retro Fesztivált hirdetett egy rendezvényszervező cég szombatra: a Városi Sportcsarnokban a közzétett reklámok szerint fellépett volna Balázs Klári és Korda György, Charlie, az Ámokfutók és a Desperado is.

A koncertre elővételben a világhálón, több pécsi üzletben, valamint Mohácson, a városházán működő Tourinform irodában is árultak elővételben jegyeket, 3.990 és 4.490 forintba kerülő jegyeket.

Az önkormányzat hétfőn délután közleményben határolódott el a fesztiváltól.

Azt írták, a „Mohács Város Önkormányzata, mint a Mohácsi Busójárás hivatalos szervezője ezúton tájékoztatja a közvéleményt és az érdeklődőket, hogy a „Mohácsi Busójárás Retro Fesztivál 2020. február 22. Városi Sportcsarnok Mohács" tárgyban megjelentetett, illetve bármilyen módon közzétett felhívástól elhatárolódik.

Említett esemény kapcsán sem Mohács Város Önkormányzatához, sem Mohács Város Jegyzőjéhez hivatalos rendezvénytartási engedély iránti kérelem benyújtásra nem került, így okkal kijelenthető, hogy ilyen elnevezéssel, a közölt napon városunkban rendezvény nem kerül megtartásra. Óvatosságra intünk mindenkit, aki a rendezvényre elővételben jegyet vásárolni szándékozik."

Megkérdeztük, ennek ismeretében mi a magyarázata annak, hogy a Tourinform irodában is vásárolhatók belépők.

Azt a választ kaptuk, hogy a szervező arról tájékoztatta az irodát, hogy a szóban forgó rendezvény a mostani hétvége helyett április 18-án tartják meg.

„Aki már vásárolt ilyen belépőt, az az áprilisi bulira elmehet vele, de vissza is válthatja ugyanitt, ha valami okból nem jó neki az új időpont. Fontos azonban, hogy a Tourinform csak a nála megvett jegyek árát tudja visszatéríteni, az online vásárolt belépőkét nem. Az áprilisi koncertre szintén lehet majd jegyet venni a Tourinformban, ám azokból egyelőre még nem kapott az iroda", írták válaszukban.


Lapunk megpróbált kapcsolatba lépni a rendezvényt szervező céggel, de mindeddig nem jártunk sikerrel.

 

M. B. - Fotó: Pixabay.com