Mohács-Hő Kft.: a korszerű berendezések lehetővé teszik az egyéni igények szerinti fűtést

2021. május 02. vasárnap 10:01

Mohács-Hő Kft.: a korszerű berendezések lehetővé teszik az egyéni igények szerinti fűtést

Áprilisra idén tényleg illett a bolondos jelző: esett hó, volt jégverés, nyárelőre jellemző meleg, no meg rekordot is döntő éjszakai fagy. Mindenesetre a 2013 mohácsi távfűtéses lakásban élőknek, illetve a szolgáltatásba bekapcsolt további 42 ingatlanban - óvodákban, iskolákban, üzletekben - május közepéig biztos nem kell fáznia senkinek. 

 

- Hivatalosan szeptember 15-től a következő év május 15-ig tart a fűtési időszak, de április közepétől, a változékony időjárás jellemezte időszakban, azaz rendszerint az esti-, valamint a hajnali alacsony hőmérséklet miatt biztosított az épületek fűtése - hangsúlyozta Szekó Józsefné, a Mohács-Hő Kft. ügyvezető igazgatója.

Megjegyezte, a 2013-as évben befejezett nagyszabású fejlesztésnek köszönhetően a hőmérséklet-változást, így a nappali felmelegedés utáni lehűlést az épületeket ellátó hőközpontok szabályozástechnikája követi. Vagyis, amikor nem indokolt a fűtés, a berendezés leáll, majd a hőmérséklet visszaesésekor újra indul. Ám ha valamelyik lakóközösség ettől eltérően igényli a fűtési szolgáltatást, arról egyedileg is rendelkezhetnek, amit a közös képviselő írásban történő bejelentése alapján módosítani lehet.

A társaság nyolc évvel ezelőtt zárult átfogó energetikai korszerűsítése óta is folyamatosan fejleszti a távhő-ellátórendszerét.

Egyebek mellett megtörtént a távhővezeték cseréje, üzembe helyeztek három nagy teljesítményű, földgáztüzelésű, meleg vizes kazánt, mellyel a hőközpontok korszerűsítése történt, míg a kiépült távfelügyeleti rendszer a gazdaságos és biztonságos működést szolgálja.

Ugyancsak jelentős beruházás volt a faaprítékot hasznosító biomassza fűtőmű létesítése, mellyel a szolgáltatásnak a földgáztól való függőségét csökkentették. A környezetbarát technológia alkalmazásával hozzájárul az üzem a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, így az egészségesebb légtér biztosításával a fenntartható fejlődéshez.

Képünkön: a nagyberuházás keretében üzembe helyezett új gázkazánok.

Berta Mária