Mohács Fidesz: Csorbai hazudik, Szekó József nem kérte az indulásra – Megkezdődött az aláírásgyűjtés

2019. október 09. szerda 09:02

Mohács Fidesz: Csorbai hazudik, Szekó József nem kérte az indulásra – Megkezdődött az aláírásgyűjtés

Szerdán megkezdte az aláírások gyűjtését a Fidesz Mohácson, hogy a mohácsiak írásban is megerősíthessék a teljes nyilvánosság és a választáson indulni szándékozó jelölt felé azt a véleményüket, hogy a Szekó József halála miatt előállt helyzetet senki ne használhassa ki érdemtelenül, ezért ne most vasárnap, hanem később kerüljön sor a polgármester megválasztására. 

 

 

Tiszta, becsületes polgármester-választást szeretnének a mohácsiak címmel jelent meg sajtóközlemény a Fidesz Mohácsi Szervezetének Facebook-oldalán.   

 
Ebben többek között az olvasható, hogy a párt az elmúlt napokban több mint négyezer mohácsi választópolgár körében végzett közvélemény-kutatást.

A választ adók csaknem 90 százaléka felelt igennel arra a kérdésre, hogy a Szekó József polgármester tragikus halála miatt az egyedül maradt polgármester-jelöltnek illene-e visszalépnie az indulástól, ezzel elősegítve új polgármester-választás kiírását.

Ezzel - szögezik le a dokumentumban - a korábbi közvélekedés, amely szerint a mohácsi emberek tiszta, fair keretek között, az emberi méltóságot és a becsület normáit is betartva szeretnének polgármestert választani - megerősítést nyert.

A Fidesz Mohácsi Városi Szervezete mindezzel együtt szerdától Mohács teljes területén aláírásokat gyűjt azért, hogy a helyi polgárok eddig eljuttatott kérésüket, igényüket, szándékukat írásban is megerősíthessék a teljes nyilvánosság és a választáson indulni szándékozó jelölt felé.

Az aláírásgyűjtő íveken a következők szerepelnek:

„Annak érdekében, hogy Szekó József polgármesterünk halála miatt előállt helyzetet senki ne használhassa ki érdemtelenül, aláírásommal támogatom, hogy október 13. helyett egy másik időpontban kerüljön megválasztásra Mohács polgármestere, valódi választási lehetőséget biztosítva az embereknek."

A Fidesz Mohácsi Városi Szervezet egyben leszögezte azt is, felháborítónak tartják, hogy az MSZP jelöltje, Csorbai Ferenc - csakúgy mint az őt delegáló MSZP - a hatalom és a pénz megszerzése érdekében mindenre, etikátlan és elfogadhatatlan magatartásra is képes.

- Arcátlan módon azt a képtelenséget merészeli állítani, azzal a hazugsággal áll a mohácsiak elé, hogy őt éppen Szekó József kérte volna fel a választásokon való indulásra. Mindez szemen szedett hazugság - áll a dokumentumban, amelyben az is olvasható, hogy Csorbai „nemcsak hazudik állításával, de nem tiszteli elhunyt polgármesterünk emlékét sem, emiatt pedig Szekó József családja mélységesen elkeseredett és felháborodott.

Csorbai Ferenc eddigi eredményei is önmagukért beszélnek, hiszen öt évvel ezelőtt már indult Szekó József polgármesterrel szemben, és a választók alig 15 százaléka szavazott rá. A mohácsiak egyszer már alkalmatlannak találták a polgármesteri tisztségre."

- Felszólítjuk Csorbai Ferencet, hogy ne húzzon ujjat a mohácsiakkal, és kérésüknek, akaratuknak megfelelően mielőbb vonja le a szükséges egyetlen lehetséges és vállalható következtetést, lépjen vissza a jelöltségtől, egyben hazug állításai miatt távozzon Mohács közéletéből is - szögezték le a közleményben.


Hozzátették azt is, hogy az önkormányzati választásokkal kapcsolatos bizonytalanságot továbbra is tapasztalják az emberekkel való beszélgetések során.

Ezért továbbra is arra kérik a mohácsiakat, „hogy szeretett polgármesterünk, Szekó József tragikus halála ellenére is menjenek el szavazni, és támogassák a Fidesz és a KDNP helyi képviselő-jelöltjeit, Szekó József csapatát! Örökségének, a város építésének, fejlesztésének folytatása csakis ezzel garantálható".

Amint az ismert, Szekó József halálát követően a nemzeti oldalnak már nincs lehetősége új jelöltet állítani helyette, így az MSZP aspiránsa, Csorbai Ferenc - amennyiben nem lép vissza - biztosan megnyeri a választást, s így ő lesz Mohács polgármestere.

Lapunk a témához kapcsolódóan szavazást indított , azzal a kérdéssel, "Ön szerint vissza kell-e lépnie az MSZP - Szekó József halála miatt - ellenfél nélkül maradt polgármesterjelöltjének, Csorbai Ferencnek?"

Szavazni pénteken délután négy óráig lehet.

Csorbai Ferencet több alkalommal is megkíséreltük megszólaltatni, ám nem reagált megkereséseinkre.


Képünk archív felvétel, a mohácsi piacon készült, ahol szerdán szintén elkezdték gyűjteni az aláírásokat.


EQM - Fotó: Dittrich Éva