Míg kocsmázott, órákra a napon hagyta csecsemőjét a babakocsiban egy pécsi nő

2020. augusztus 13. csütörtök 09:11

Míg kocsmázott, órákra a napon hagyta csecsemőjét a babakocsiban egy pécsi nő

A Pécsi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat egy házaspár ellen, akik alkoholista életmódjuk miatt elhanyagolták, veszélyeztették gyermekeiket. 

 

A pécsi párnak négy fiúgyermeke született, akik a cselekmények idején 10, 7, 6 és 4 évesek voltak. A szülők mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt, többször előfordult, hogy ittasan mentek a gyerekekért az óvodába vagy a bölcsődébe, és több alkalommal került sor rendőri intézkedésre is velük szemben. 

 

A szülők a gyermekek egészséges fejlődését azzal is veszélyeztették, hogy rendszeresen
magukkal vitték őket vendéglátóhelyekre, ahol az ő jelenlétükben gyakran késő estig
italoztak. Egy ilyen alkalommal az anya több órára magára hagyta a napon a babakocsiban lévő alig egy éves gyermekét, aki emiatt orvosi ellátásra szorult.

A vádlottak gyakran magatehetetlen állapotba kerültek az ittasságuk miatt, így a gyermekek többször felügyelet nélkül voltak.

Az alkoholista életmód mellett a férfi többször bántalmazta a feleségét a gyermekek előtt, akiknek személyiségfejlődésére ez is károsan hatott.

A vádlottak elhanyagolták gyermekeiket, őket rendszeresen veszélynek tették ki, így
cselekményük kiskorú veszélyeztetésének a megállapítására alkalmas. Az ügyészség
vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság - felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett - szüntesse meg mindkét vádlott szülői felügyeleti jogát a négy gyermek vonatkozásában.

Képünk illusztráció.

 

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség - Fotó: pixabay.com