Megújította együttműködését a kormányhivatal és a rendőrség

2021. szeptember 17. péntek 14:21

Megújította együttműködését a kormányhivatal és a rendőrség

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság megállapodásban rögzítette közös célkitűzéseit a Baranya Megyei Kormányhivatallal. 

 

 

Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Dr. Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja együttműködési megállapodást írt alá pénteken a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon megtartott munkaértekezleten.

A megállapodás célja az államigazgatási feladatellátás fejlesztése és színvonalának emelése, az ügyfélcentrikus államigazgatás megvalósítása, a kormányzati feladatok területi végrehajtásának összehangolása és elősegítése, valamint a közbiztonság, a közrend javítása és az államhatár rendjének fenntartása.

Dr. Horváth Zoltán az eseményen emlékeztetett arra is, hogy a két szervezet közötti hagyományosan jó együttműködés a koronavírus-járvány időszakában még inkább felértékelődött, egyúttal megköszönte a rendőrségnek a megyei oltási munkacsoportban végzett munkáját.

A két szervezet között 2015 óta hatályos, és most megújított együttműködési megállapodás megteremtette a lehetőségét a már eddig is eredményes közös feladatellátás színvonalának további emelésére.

Forrás: BMRFK