Megkéseltek egy férfit, nem segítettek rajta a szemtanúk

2020. december 02. szerda 10:10

Megkéseltek egy férfit, nem segítettek rajta a szemtanúk

Segítségnyújtás elmulasztása miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság egy 17 éves komlói, valamint egy 19 éves somogyapáti nő ellen.   

 

A megalapozott gyanú szerint 2019. július 27-én 3 óra körül a két nő társaságában lévő férfi szóváltásba keveredett egy másik férfival Somogyhatvanban, a Kossuth utcában.

A vita odáig fajult a két férfi között, hogy összeverekedtek, amely során a lányok ismerőse egy zsebkéssel megvágta a másik férfit a nyakán, a hasán és a felkarján, majd mindketten az árokba estek.

A két nő ezután távozott a helyszínről anélkül, hogy meggyőződtek volna arról, hogy az árokban fekvő, bántalmazott férfi megsérült-e, illetve a segítségüket sem ajánlották fel. Az esetet a térfigyelő kamera is rögzítette, amelynek a felvételeit lefoglalták a nyomozók, majd annak elemzése során megállapították, hogy a lányok odamentek az árokhoz, de magára hagyták a sértett.

A nyomozók mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki. A késelő férfi ellen külön eljárásban garázdaság és könnyű testi sértés miatt nyomoztak a szigetvári rendőrök, amelyet 2020 júniusában szintén lezártak.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek

Forrás: BMRFK