Megint jöttek: Újmohácson is fogtak el migránsokat

2023. április 25. kedd 08:37

Megint jöttek: Újmohácson is fogtak el migránsokat

A szolgálatot teljesítő rendőrök hétfőn összesen 197 határsértőt tartóztattak fel és 49 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. 

 

 

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 3 esetben összesen 13 határsértőt tartóztattak fel Kecskemét, Újmohács és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 9 esetben összesen 174 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Makó közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron vármegyében Hegyeshalom közigazgatási területén 1 esetben 10 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, iráni, jordániai, pakisztáni, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 3 esetben összesen 49 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 5 embert fogtak el, embercsempészés miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás.

Forrás: police.hu