Már büfé is várja a szigeti strand vendégeit - A beruházások többsége befejeződött

2023. augusztus 26. szombat 13:45

Már büfé is várja a szigeti strand vendégeit - A beruházások többsége befejeződött

Nyár derekán kezdődtek el a munkálatok a szigeti strandon, amelynek eredményeképp a régi vizesblokk helyén modern konténeres megoldással női és férfi mosdó, a parton napvitorlák, strandröplabda és lábtengó pályák várják a kikapcsolódni vágyókat. Most pedig kinyitott a büfé is.

 

A napok óta tartó kánikula, a Duna egyre melegedő vize minden bizonnyal sokakat csábít ezen a nyáron is a szigeti szabadstrandra.

Ugyan a partszakasz egyelőre nem kijelölt fürdőhely, a mohácsiakat ez eddig sem igazán zavarta, a forró napokon százak kerestek és találtak is felüdülést a strandon.

Bár hivatalosan egyelőre nem kimondott cél, a jövőben akár megcélozható lesz a kijelölt fürdőhely minősítés is, mivel a közelmúltban befejeződött beruházások révén az ehhez szüksége főbb követelmények is teljesülhetnek.

Bevezették a területre az áramot, a régi vizesblokk helyén modern konténeres megoldással női és férfi mosdó, a parton napvitorlák, strandröplabda és lábtengó pályák is várják már a kikapcsolódni vágyókat.

A büfé - az áram bevezetésével kapcsolatos problémák miatt ugyan némi késéssel - már szintén kinyitott, minden nap déltől este hétig várják a vendégeket.

A terület az önkormányzat és a nemzeti park tulajdona.

 

Erre is tekintettel Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere már korábban is azt hangoztatta, hogy az önkormányzatnak részt kell vállalnia az infrastruktúra kiépítésében, s a most folyó beruházásokkal ez a gyakorlatban is megvalósul.

Az eszközök védelme érdekében biztonsági kamerarendszert is telepítenek a területre.

A strand a szigeti révtől gyalogszerrel is könnyedén megközelíthető, s a komppal vagy a kishajóval az átkelés sem üríti ki a pénztárcákat.

A gyalogosok számára a havi teljes árú bérlet négyezer forintba kerül, a diákok és a nyugdíjasok számára pedig 1265 forint.

M. B.