Lezúzta volt barátnője új élettársát egy pécsi férfi

2020. március 31. kedd 11:44

Lezúzta volt barátnője új élettársát egy pécsi férfi

A Pécsi Járásbíróság - tárgyaláson kívül meghozott büntetővégzésével vádlottat súlyos testi sértés bűntette és rongálás vétsége miatt halmazati büntetésül hat hónap börtönre ítélte, amelynek végrehajtását két évi próbaidőre felfüggesztette. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férfi 2019. március 18. napján 9 óra 30 perc körüli időben egy pécsi köztéren tettleg bántalmazta volt élettársa arra sétáló későbbi élettársát oly módon, hogy egy alkalommal ököllel arcon ütötte, majd az ütéstől a földre kerülő, fekvő testhelyzetben lévő sértettet 2-3 alkalommal fejen és karon rúgta.

Az esés közben a sértett zsebéből kiesett a mobiltelefonja, melyet a vádlott magához vett abból a célból, hogy a sértett ne tudja a rendőrséget értesíteni, majd távozott a helyszínről. Ezt követően a sértett telefonja megszólalt, ezért azt a vádlott eltörte.

A rongálással okozott kár 76.500 forint volt, mely nem térült meg.

A fenti bántalmazás következtében a sértett orrcsonttörést, orrtájzúzódást és a bal szemkörnyék bevérzését szenvedte el, mely sérülések közül a szemkörnyék bevérzése és az orrtáj zúzódása nyolc napon belül gyógyuló sérülésnek minősül, míg az orrcsonttörés súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülés, melynek tényleges gyógytartama 3-4 hétre tehető.

Forrás: Pécsi Törvényszék