Kezdődik a Budapesti országút felújítása a vasúttól a szőlőhegyi csomópontig

2019. október 22. kedd 13:58

Kezdődik a Budapesti országút felújítása a vasúttól a szőlőhegyi csomópontig

Elkezdődik a Budapesti országút teljes felújítására: a 608 millió forintból elvégeztethető rekonstrukció során a szőlőhegyi kereszteződéstől egészen a Kossuth Lajos utcáig új alapot és burkolatot kap az út. 

 

 

Aki járt mostanában a városból az 56-os főútra vezető Budapesti országúton, annak aligha kell magyarázni, miért van szükség az út felújítására. A burkolat szinte teljesen elhasználódott, végig nyomvályúk teszik rajta „izgalmassá" az autózást, ami csapadékos időjárás esetén különösen balesetveszélyes.

A toldozás-foltozás már nem segít, az utat teljes egészében felújítják.

A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés előreláthatóan 120 napot vesz majd igénybe. 

Az út 2,8 kilométeres szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodik a meglévő
burkolat felmarásáról, egyes helyeken 7 centiméter vastagságban a kötőréteg cseréjéről és aszfalt kopó-kiegyenlítő réteg beépítéséről.

Megújulnak az érintett buszmegállóhelyek is, továbbá a szakemberek kitisztítják az árkokat, a szükséges helyeken padkafolyókákat és átereszeket, a burkolat két oldalán egy-egy méteres nemesített padkát építenek. 

A mintegy három kilométer hosszúságú szakaszt ezt követően olyan útburkolati jelekkel látják el, amelyek az időjárás viszontagságainak jobban ellenállnak, magyarán tartósabbak.

Képünk illusztráció.

M. B.