Lezárt utak, kidőlt fák, elakadt buszok a megyében: ez történt négy éve

2021. április 13. kedd 10:48

Lezárt utak, kidőlt fák, elakadt buszok a megyében: ez történt négy éve

Négy esztendeje, 2017. április 19-én reggel a havazás miatt lezárták a 6604. számú út Pécs- Szentkút - Orfűi elágazó közötti szakaszát, a 6603. számú utat Pécs-Árpád tető - és Remeterét között, valamint a 6451 számú utat Hosszúhetény és Zobákpuszta között. 


A Katasztrófavédelem közlése szerint az erős szél miatt több helyen is fakidőlések nehezítették a közlekedést az esti és az éjszakai órákban. Pécsett a Ranga László úton, valamint Hosszúhetény és Zobákpuszta között két helyszínen is fakidőléshez riasztották a tűzoltókat.

Pécsett a Rückeraknánál egy autóbusz nem tudott tovább haladni, mert a hó súlyától belógtak a faágak az út fölé. A tűzoltók segítséget nyújtottak az autóbusz biztonságos visszatolatásában, és értesítették a közútkezelőt.

Remeterét irányából Orfű felé haladt egy távolsági autóbusz, amely keresztbe fordult egy kidőlt fa miatt. Mellette egy személyautó félig az árokba csúszott. A tűzoltók biztosították a helyszínt, majd megkezdték a kidőlt fa eltávolítását. A buszon utazók a mentés idejére elhagyták a járművet. A közlekedési társaság daruja végezte a busz műszaki mentését, majd minden utas visszaszállhatott a járműre. Több helyen is útlezárásokra kell számítaniuk a közlekedőknek.

Az időjárási viszonyok miatt reggel nyolc órától lezárták a 6604. számú út Pécs- Szentkút - Orfűi elágazó közötti szakaszát, a 6603. számú utat Pécs-Árpád tető - és Remeterét között, valamint a 6451 számú utat Hosszúhetény és Zobákpuszta között.


EQM - Fotó: Kálmándy Ferenc