Letették Kölkeden az őrszolgálat irodájának alapkövét - Egy hívatlan vendég is érkezett

2017. október 27. péntek 16:49

Letették Kölkeden az őrszolgálat irodájának alapkövét - Egy hívatlan vendég is érkezett

Több mint kétszázmillió forintos, vissza nem térítendő pályázati támogatás révén új őrszolgálati irodát épít nemzeti park igazgatósága Kölkeden, valamint terepjárókat, terepmotorokat, kishajókat, csónakokat is vásárolnak. Az épület alapkövét pénteken tették le, az ünnepélyes eseményre egy nem várt vendég is kíváncsi volt. 

Pénteken Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, Hargitai János, országgyűlési képviselő és Csomor Tibor, Kölked polgármestere jelenlétében helyezték el a nemzeti park Béda-Karapancsa új Tájegységi Irodájának alapkövét.

Az ünnepélyes eseményt - amint azt Hargitai János megörökítette - egy vicces közjáték színesítette, az alapkő kiásott helyére ugyanis egy hívatlan vendég, egy macska is nagyon kíváncsi volt: 

 

A beruházás részeként a zöldmezős irodaépítési munkája mellett a természetvédelmi őrszolgálat monitoring és hatósági feladatainak ellátásához szükséges eszközállomány korszerűsítésére is sor kerül, mely eszközök elsősorban a terepi munkavégzéshez nyújtanak segítséget.

A tervezett két épületben az irodai munkavégzéshez szükséges helyiségeken kívül tárgyaló, pihenő is kialakításra kerül, valamint a hatósági munkához és a vagyongazdálkodáshoz kapcsolódó eszközök tárolására is lehetőség nyílik.

Az őrszolgálat tagjai részére terepjárókat, terepmotorokat, kishajókat, csónakokat is vásárolnak, az első eszközök átadására várhatóan novemberben sor is kerülhet.

A terepi munkákhoz a hal-, valamint a madárállomány monitorozásához szükséges felszereléseket, mobil berendezéseket is vásárolnak, amelyek révén pontosabb és részletesebb monitoring adatok állnak majd az Igazgatóság rendelkezésére a védett és fokozottan védett területekről.

A beruházás összesen 203 millió forintba kerül, amit vissza nem térítendő pályázati támogatásból fedeznek.

M. B. - Fotók: Facebook/Hargitai János