Lehet, hogy mákunk lesz és megússzuk a zivatarokat

2022. április 16. szombat 10:30

Lehet, hogy mákunk lesz és megússzuk a zivatarokat

A déli órákig főként az északkeleti országrészben, illetve a keleti, határ menti területeken fordulhat elő zivatar. Ezt követően, a délután folyamán az ország középső sávjában kísérheti dörgés, villámlás a záporok útját. Napközben a Nyugat-Dunántúlon, valamint az északkeleti országrészben viharos széllökésekre is számítani kell.

 

 

Szombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Tartósabban sok felhő a nap első felében az északkeleti országrészben valószínű - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Estére a legtöbb helyen csökken a felhőzet, a középső országrészben és a délnyugati megyékben marad legtovább felhős az idő. Több helyen lehet zápor, zivatar, délelőtt a Dunától keletre, majd inkább a középső országrészben.

Az északias szél nagy területen megerősödik, a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharos lökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű.

Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő. Hajnalra a legtöbb helyen kiderül az ég. A légmozgás estétől jelentősen veszít erejéből, de továbbra is sokfelé élénk marad az északi, északkeleti szél, amelyet néhol erős széllökések is kísérhetnek.

Hajnalra általában -2 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet, de a szélvédett északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

MTI