Lecsuktak egy nevelőapát, aki egy rábízott kislányt kényszerített szexre

2020. november 18. szerda 16:20

Lecsuktak egy nevelőapát, aki egy rábízott kislányt kényszerített szexre

A Pécsi Járásbíróság szerdán elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a négy gyermekkorú - három lány és egy fiú - sértettet 2013. július 8. napjától a gyanúsítottnál és feleségénél, mint nevelőszülőknél helyezték el, egy Baranya megyei kis faluba.

A gyanúsított, mint a kiskorúak nevelésére köteles személy, e feladatából eredő kötelességét megszegte azzal, hogy amíg náluk voltak, a gyerekeket rendszeresen tettleg és verbálisan bántalmazta, őket dolgoztatta, ezzel testi és érzelmi fejlődésüket veszélyeztette.

Egyikükkel, egy tizenkettedik életévét be nem töltött kislánnyal rendszeresen szexuális cselekményeket végzett, végeztetett, melyeket a sértett tizenkettedik életévének betöltését követően is folytatott.

A gyerekek a gyámhatóság határozata szerint 2020. márciusában kerültek el a fenti nevelőszülőktől.

A gyanúsításban szereplő, kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményekre figyelemmel alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve a bizonyítást a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetné.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbeztek így a végzés nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék