Lecsukták a komlói férfit, aki megverte a volt börtönőrét

2021. július 26. hétfő 12:05

Lecsukták a komlói férfit, aki megverte a volt börtönőrét

A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy komlói férfi letartóztatását egy hónapra hivatalos személy elleni erőszak bűntette, testi sértés vétsége és erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a többszörösen büntetett előéletű, több ízben is végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt gyanúsított a szabadságvesztés büntetések végrehajtása során ismerte meg a büntetés-végrehajtási intézetben dolgozó sértett férfit.

Július 20-án az esti órákban egy komlói áruház parkolójában lépett oda a gyanúsított a sértetthez, akit a büntetés-végrehajtási intézetben történtek miatt számon kért. A sértett az áruházban is felismerte a gyanúsítottat, köszönt is neki, és közölte a gyanúsítottal, hogy hagyja békén, nem kockáztatja az állását.

Ezt követően a gyanúsított a sértettel közvetlen testi közelségbe lépett, melynek során többször megfenyegette, hogy az életére tör, ha megtudja, hogy hol lakik. Ennek a gyanúsított úgy adott nyomatékot, hogy a tenyeréből pengét formázva azt elhúzta a nyaka alatt, majd távolabb lépett a sértettől, nekivetkőzött, ökölbe szorított kezeit maga előtt tartva támadóállásba állt, lendületet vett és belerúgott a sértettbe, majd ököllel állon ütötte.

Ezt követően a gyanúsított ismételten meg akarta ütni a sértettet, de a sértett részben kitért és védekezése során ő is megütötte a gyanúsítottat. A dulakodás során a sértett pólója elszakadt. A gyanúsítottat a barátnője fékezte meg.

A sértett - a büntetés-végrehajtási intézet hivatalos állományú tagjaként - hivatalos személynek minősül.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, speciális bűnismétlő - korábban is erőszakos cselekmények elkövetése miatt ítélték el, többször hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is. Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított - mivel a sértettet a megölésével fenyegette - szabadlábon hagyása esetén az eljárás tárgyát képező bűncselekményt folytatná, vagy szabadságvesztéssel fenyegetett újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék