Lecsukatta a bíróság a Kertvárosban cirkuszoló férfit

2020. szeptember 15. kedd 13:26

Lecsukatta a bíróság a Kertvárosban cirkuszoló férfit

A Pécsi Járásbíróság kedden egy hónapra elrendelte egy férfi letartóztatását felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt. 

 

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított szombaton 10.00 és 10.30 közötti időben Pécsett, Kertvárosban, egy társasház előtti területen egy fegyverrel, vagy annak látszatát keltő utánzattal - azt a sértett férfi halántékához szorítva - „megöllek, meghaltok" felkiáltásokkal és trágár kifejezések használatával megfenyegette és a vele tartózkodó további négy személyt - három nőt és egy férfit -, majd a fegyver csövével egy alkalommal a sértettet a koponyája bal oldalán halántékon ütötte, amely ütés következtében a sértett fejbőre felszakadt.

A gyanúsított személy elleni erőszakos magatartása olyan kihívóan közösségellenes volt, amely alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben riadalmat keltsen.

Megalapozottan lehet attól tartani, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítás megnehezítésére, meghiúsítására törekedne tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével vagy elrejtésével, illetve a büntetőeljárásban részt vevő személyek megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával.

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított a fenti bűncselekményeket az ellene garázdaság vétsége és zaklatás vétsége miatt folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el, megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, a gyanúsított és védője szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés elrendelése végett fellebbezést jelentettek be ellene, így a bíróság határozata nem végleges.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség