Lecsukatott egy pécsi drogdílert a bíróság

2020. június 29. hétfő 12:31

Lecsukatott egy pécsi drogdílert a bíróság

A Pécsi Járásbíróság hétfőn egy hónapra elrendelte egy férfi letartóztatását kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt. 

 

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított férfi múlt pénteki elfogásáig a pécsi tartózkodási helyén 50 db ecstasy tablettát, 34 gramm kábítószergyanús anyagot, továbbá őrlőt, mérleget, tasakokat tartott magánál, illetve kábítószerrel kereskedett.

Mindezeken felül a gyanúsított tartózkodási helyén kisebb címletekben 236.000 forintot és 1.000 svájci frankot is lefoglalt a nyomozó hatóság.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény magas büntetési tételére tekintettel megalapozottan lehet attól tartani, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, továbbá attól is, hogy a tanúkat jogellenesen befolyásolná és bizonyítási eszközöket semmisítene meg, illetve a gyanúsított előélete folytán a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, a gyanúsított és védője szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés elrendelése végett fellebbezést jelentettek be ellene, így a bíróság határozata nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék