KRESZ-napot tartottak a komlói rendőrök

2020. július 13. hétfő 18:30

KRESZ-napot tartottak a komlói rendőrök

A megelőzési szakemberek segítségével a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályaival ismerkedhettek meg a gyerekek Komlón és Mecseknádasdon. 

 

 

 

A Komlói Rendőrkapitányság iskolarendőrei, Vojnics Tímea rendőr őrnagy és Rosenberger Bettina rendőr hadnagy június végén és július elején két komlói és egy mecseknádasdi helyszínen tartott KRESZ napot, amelyre hat éves kortól tizennégy éves korig jelentkezhettek a gyerekek.

A program célja az volt, hogy a fiatalok játékos formában megismerkedjenek a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályaival, majd azokat a gyakorlatba építve biztonságosan tudják alkalmazni.

Az elméleti szabályok és egészségügyi ismeretek elsajátítását követően a gyerekek egy korosztályspecifikus tesztet töltöttek ki, majd baleset-megelőzési, közlekedés-ismereti játékokon vehettek részt.

A megelőzési előadók egy - jelzőtáblákkal és a közlekedés rendjét szabályozó lámpával színesített - mobil KRESZ-pályás foglalkozást is tartottak a gyerekeknek, amelynek keretein belül a résztvevők „éles" forgalmi helyzetben gyalogos és kerékpáros közlekedési feladatokat oldottak meg a pályán.

A program egy kerékpáros ügyességi versennyel zárult, amely során a pályán közlekedő kerékpárosok szabálykövetését pontozták a rendőrök.

Azok a gyerekek, akik sikeresen teljesítették a feladatokat, „kerékpáros jogosítványt" szereztek, és díjazásban is részesültek.

A rendezvényeken lehetőség nyílt a versenyeken részt vett kerékpárok gravírozására is.

Forrás: BMRFK