Közösségi szolgálatos diákok segítik a turistákat

2021. július 02. péntek 15:27

Közösségi szolgálatos diákok segítik a turistákat

Több év szünet után ismét „Tourist Police" információs pavilon működik Pécs belvárosában. 

 

 

A korábbi évek tapasztalatai alapján - különös tekintettel az idelátogató vendégek növekvő számára és Pécs kiemelt szerepére a hazai turizmusban - a Pécsi Rendőrkapitányság a nyári idegenforgalmi időszakban ismét működteti a „Tourist Police" programot. Ennek keretében a Széchenyi téren felállított pavilonban nyújt segítséget a belvárosba látogató turisták részére.

Az idei programot és egyben a pavilont a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg, röviden ismertetve a program célját, lehetőségeit. A megnyitón jelen volt Korontos Zoltán rendőr ezredes, a Pécsi Rendőrkapitányság vezetője, valamint a megyei és városi bűnmegelőzési vezetők, szakemberek.

Az információs pavilonban, amelyet a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. bocsátott a rendőrség rendelkezésére, 2021. július 2-a és augusztus 28-a között közösségi szolgálatot teljesítő, idegen nyelveken is beszélő középiskolás diákok várják a látogatókat.

A közbiztonsági, bűnmegelőzési információk, tájékoztatók mellett idegenforgalmi tudnivalókkal is szolgálnak a turistáknak, együttműködve a városházán működő információs ponttal, illetve az ugyancsak a téren működő Pécsi Áldozatsegítő Központ munkatársaival.

A programhoz kapcsolódóan, a történelmi belváros területén folyamatosan teljesítenek szolgálatot gyalogos rendőrök, akik visszatérően ellenőrzik a turisztikailag frekventált területeket és felügyelik, segítik a pavilonban ténykedő fiatalok munkáját.

A programból kiveszik a részüket az iskolaőrök is, akik a nyári időszakban bűnmegelőzési feladatokat látnak el.

Forrás: BMRFK