Közadakozásból vásárolt, korszerű inkubátorral gyarapodott a kórház szülészeti osztálya

2017. október 31. kedd 16:43

Közadakozásból vásárolt, korszerű inkubátorral gyarapodott a kórház szülészeti osztálya

Nemrég adtunk hírt arról, hogy öt inkubátort vehetett használatba a város és térsége egészségügyi intézménye. Ezeket ma már szükség esetén elsősorban a gyermekosztályon helyezik szolgálatba, mert az újszülöttek részére a napokban érkezett egy újabb, két és félmillióért beszerzett korszerű berendezés. 

- Az elmúlt évben született csaknem ötszáz kisbaba közül nyolcvannégy töltött néhány órát, vagy napot az inkubátorban és hasonlóan alakulnak ezek az adatok idén is, csak most már a korábbiaknál lényegesen korszerűbb eszköz áll a rendelkezésünkre - tájékoztatta lapunkat dr. Fatér József (képünkön) szülész-nőgyógyász főorvos.

- Az új inkubátor ideális mikrokörnyezetet biztosít az újszülött számára a megfelelő hőmérséklet, páratartalom, oxigénszint fenntartásával. Folyamatosan méri és jelzi mind a központi, mind a perifériás testhőmérsékletet, a kettős légfüggönye pedig biztonsági takaróként működik a bejárati ajtók nyitásakor is, ha teendő van a babával - részletezte a modern eszköz tulajdonságait a főorvos.

- A nálunk eddig használt inkubátornál a mostani nagyobb, így kényelmesebb az újszülött és a gondozó számára egyaránt - mondta Kölkedi Lászlóné csecsemőgondozó.

Megjegyezte továbbá, hogy gombnyomásra kívülről fordítható el a matrac, a magassága mindkét oldalon állítható, a méretei miatt pedig az inkubátor alatt lehetséges az újszülött ülőhelyzetben való gondozása, de bőségesen van helye a babának akkor is, ha felhúzott lábacskákkal pihen.

A Mohácsi Kórház a nettó 2,5 millióért vásárolt inkubátor költségét a Szili László Alapítványra a magánszemélyek, vállalkozások és önkormányzatok adományaiból befolyt összegből finanszírozta.

Forrás: Önkormányzati Hírek