Koronavírussal fertőzött hallgatókat találtak a Pécsi Tudományegyetem sikondai gólyatáborában

2020. augusztus 25. kedd 18:34

Koronavírussal fertőzött hallgatókat találtak a Pécsi Tudományegyetem sikondai gólyatáborában

A résztvevők közül csaknem ötvenen kerültek karanténba, azt követően, hogy a sikondai gólyatábor résztvevői közül két hallgató is koronavírussal fertőződött meg, adta hírül az ATV Híradója.

 

Lapunk forrásai szerint a sikondai gólyatábort kedden délelőtt bezárták. A mintegy kétszáz ott tartózkodót buszokkal szállították el. 

Az érintetteket a pécsi klinikán vizsgálták meg, a koronavírusos betegek ellátására kialakított osztályon.

Az egyetem egyelőre semmit nem közölt a történtekről. 

Amint arról beszámoltunk , Pécsett úgy határoztak, nem szakítják meg hosszú évek hagyományát, és nem maradnak el az elsőéves hallgatóknak szóló események. Lapunk érdeklődésére a PTE Hallgatói Önkormányzatánál közölték, minden kari gólyatábort megszerveznek az idei évben. Hangsúlyozták, természetesen a hatályos jogszabályok maradéktalan betartásával és az egészségügyi ajánlások figyelembevételével rendezik meg az eseményeket.

A éhány napos gólyatáborokat az augusztus 15-e és szeptember 4-e közötti időszakban tartják Sikondán, Bodajkon, Mattyon és Fonyódon. A programok elsősorban közösségteremtő, csapatépítő jellegűek lesznek, illetve elektronikus és élőzenei produkciókkal is készülnek a szervezők.

Képünk illusztráció.

 

EQM