Kívülről szebb, korszerűbb lett a mohácsi Véradó Állomás, odabent maradt a régi szeretetet

2018. április 03. kedd 09:04

Kívülről szebb, korszerűbb lett a mohácsi Véradó Állomás, odabent maradt a régi szeretetet

Jelentős megtakarítással számolhat a jövőben a kórház a Véradó Állomás működtetését illetően annak a most befejeződött beruházásnak köszönhetően, amely során az épületet hőszigetelték, kicserélték az elavult nyílászárókat, rendbe tették a lapos tetőt, valamint a fűtést is korszerűsítették. 


Belül maradt a barátságos légkör, az ott dolgozók - élükön dr. Szilas Judit főorvossal - a rászoruló betegek és a véradók iránti gondoskodó törődése.

A csaknem 20 millió forintos beruházás keretében elkészült munkálatokat, amelyet a fenntartó, az Egészségügyi Ellátó Szervezet finanszírozott, dr. Csizmadia Csaba, a Mohácsi Kórház főigazgató főorvosa vette számba a napokban tartott ünnepélyes átadás alkalmából.

Mint megjegyezte, az intézmény számára fontos szempont a gyógyításra szánt korszerű műszerek, eszközök beszerzésén túl az is, hogy minél optimálisabb legyen a működtetés, továbbá az, hogy az ide érkezőket illő környezet fogadja.

A 70-es évek elején átadott, 380 négyzetméter alapterületű épületben folytatott munka országos összehasonlításban is átlagon felüli úgy az embertársaik gyógyulását önzetlenül segítők létszámát, mint a levett vér mennyiségét tekintve.

A városban és térségében jelenleg mintegy 4000 rendszeres véradót tartanak nyilván, soraikban jó néhányan száznál is többszörös véradással jelentenek stabil bázist nem csupán a megyében, de a régióban is a rászorulóknak.

A megújult Véradó Állomás átadásán jelen volt dr. Hargitai János, a város és térsége országgyűlési képviselője, aki egyébként maga is rendszeres véradó. Az ünnepélyes eseményen azt emelte ki, hogy a Mohácsi Kórház látványos fejlődése az intézmény vezetői ambíciójának, s a biztosított források ésszerű felhasználásának köszönhető.

Forrás: Önkormányzati Hírek