Kisdiákok lepik el a zebrákat szerdán Baranyában

2020. január 07. kedd 18:00

Kisdiákok lepik el a zebrákat szerdán Baranyában

Szerdán tartják a Keve nevű fiúk, férfiak névnapjukat. KEVE program a neve a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon Csongrád megyei minta alapján bevezetett „Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra!" című programnak is. 

 

 

A program keretében - melyet pedagógus végez, rendőri kontrollal - interaktívan, egymásra épülő jelleggel zajlik az 1-8. évfolyamokon tanuló diákok részére korosztályukat, életkori sajátosságaikat figyelembe véve a közlekedési-balesetmegelőzési ismeretek átadása.

A 2019-2020-as tanévben 21 általános iskola csatlakozott a tankerületeken keresztül meghirdetett programhoz és az első osztályokban megkezdődött az oktatás.

KEVE-nap alkalmából szeretnénk ráirányítani a járművezetők figyelmét a kijelölt gyalogos átkelőhely szabályos megközelítésére, a gyalogosok figyelmét pedig a szabályos áthaladásra.

Baranya megyében 5 helyszínen, kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél találkozhatnak a közlekedők az átvonuló KEVE-osztályokkal.

Az elsős gyermekek pedagógusukkal minden helyszínen egy időben, délelőtt 10 órakor vonulnak át egy iskolájukhoz közel lévő zebrán.

A közlekedők Pécsett, a Nagy Imre úton, Testvérvárosok Terei Általános Iskola előtti gyalogátkelőhelyen, Komlón, az Alkotmány utcai gyalogátkelőhelyen, Dunaszekcsőn, a Kossuth Lajos utcai gyalogátkelőhelyen, Siklóson a Gyűdi úton és Nagypeterden a Kossuth Lajos utcai zebránál találkozhatnak az átkelő gyermekekkel.

Forrás: BMRFK