Kifosztott egy aggastyánt egy nő Pécsett az utcán

2019. december 18. szerda 08:52

Kifosztott egy aggastyánt egy nő Pécsett az utcán

A Pécsi Járásbíróság a kedden megtartott nyilvános tárgyaláson kifosztás  és okirattal visszaélés vétsége miatt - halmazati büntetésül - 1 év 8 hónap börtönre ítélt egy pécsi férfit, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, továbbá a vádlottal szemben 90.000 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el. 

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott nő 2018. november 14. napján 17 óra körül Pécsett egy helyi buszon utazott a 91 éves sértett férfivel, akinek előzőleg kifigyelte a kabátja zsebében lévő pénztárcáját és elhatározta, hogy azt eltulajdonítja.

A vádlott akkor szállt le a buszról, amikor a sértett, és őt követni kezdte. A járdán a sértett mellé lépett és figyelemelterelés céljából megkérte, hogy segítsen neki egy előzőleg a földre esett üveget megkeresni. Miközben a sértett a földet nézte, a vádlott egy hirtelen mozdulattal kabátja zsebébe nyúlt és kivette belőle az idős sértett barna színű, bőrszerű anyagból készült pénztárcáját, melyben a sértett lakcímkártyáján túl 90.000 forint készpénze volt.

A sértett észlelte a pénztárca elvételét, azonban a vádlott a pénztárcával együtt a helyszínről elszaladt, a sértett pedig idős kora miatt nem tudott utána futni.

A vádlott a cselekmény helyszínétől nem messze a pénztárcát átkutatta, abból a 90.000 forint készpénzt kivette, majd a pénztárcát a benne lévő igazolvánnyal együtt az emeletes házak közötti területen eldobta.

A vádlott cselekményével Sz. T. sértettnek összesen 90.000 forint kárt okozott, mely az eljárás során nem térült meg.

Az ítéletet az ügyész és a védő tudomásul vette, a vádlott azonban nem volt jelen a tárgyaláson, így az elsőfokú határozat nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék