Kettő és fél hónap múlva választ Mohács, döntött az időpontról a választási bizottság

2020. július 08. szerda 15:49

Kettő és fél hónap múlva választ Mohács, döntött az időpontról a választási bizottság

Szerdai ülésén határozott a Helyi Választási Bizottság az időközi választás időpontjáról: szeptember 27-ére, vasárnapra tűzték ki az időközi polgármester- és képviselő választást. Azaz mintegy két és fél hónap múlva választhatják meg a város vezetőit a mohácsiak.

 

 

Amint arról beszámoltunk, hétfőn döntöttek a képviselők a testület feloszlatásáról. A döntést követően a szabályozás alapján a Helyi Választási Bizottság dönt arról, hogy - a törvényi keretek figyelembe vételével - mikorra tűzi ki az időközi választást. 

A bizottság szerdán összeült, s szeptember 27-ére, vasárnapra tűzte ki a voksolást. Szavazni reggel hat és este hét óra között lehet majd.

Mintegy kettő és fél hónap múlva tehát képviselőket és polgármestert is választanak a mohácsiak.

A voksolásról szóló értesítőt augusztus 7-ig kapják kézhez azok a választópolgárok, akik július 22-én szerepelnek a szavazóköri névjegyzékben. (Akik ezt követően kerülnek be a névjegyzékbe, azok értelemszerűen később.)

Az időközi választáson átjelentkezésre csak abban az esetben van lehetőség, ha az érintett lakóhelye és tartózkodási helye ugyanabban a választókerületben van, az erről szóló kérelmek szeptember 23-ig adhatók be.

Az ajánlóíveket már szerdától igényelhetik a magukat jelöltetni szándékozók, azt, hogy pontosan hány ajánlásra van szükség a jelöltté váláshoz, július 23-án állapítja meg a Helyi Választási Iroda vezetője a központi névjegyzékben szereplő választópolgárok száma alapján.

Az ívek végső leadási határideje augusztus 24., ezt követően további jelöltek elindítására már nincs lehetőség. 

 

M. B. - Fotó: MTI(archív)