Kényszergyógykezelésre küldhetik a mohácsi késes támadást elkövető nőt - Videó!

2022. május 02. hétfő 08:57

Kényszergyógykezelésre küldhetik a mohácsi késes támadást elkövető nőt - Videó!

A Mohácsi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat, mely vádiratában a vádlott kényszergyógykezelésére tett indítványt tekintettel arra, hogy az elkövető elmeállapota miatt nem büntethető. 

 

A mohácsi nő az elkövetés időszakában, illetve azt megelőzően gyakran fogyasztott alkoholt és kábítószert.

A nő 2021 áprilisában Mohácson bement egy panzióba, ahol magához vett többek között egy asztalon elhelyezett mobiltelefont, amivel később élőben közvetített a menekülését. Íme, a videó (a rajta szereplő személyek arcát kitakartuk, hangjukat eltorzítottuk):


Mindezt a helységben tartózkodó sértett észlelte, aki felszólította a nőt, hogy az értékeit tegye le és távozzon. Az elkövető a felszólításnak nem tett eleget, ezért a sértett a vádlott kezében lévő értékekért nyúlt azzal a szándékkal, hogy azokat elvegye tőle.
Ekkor a vádlott a sértettet bántalmazni kezdte, több alkalommal fejét, testét megütötte.

A sértett az agresszív vádlotti magatartástól megijedt és segítségért kiabált.

Eközben a támadó tovább bántalmazta a sértettet, majd az asztalról magához vett egy bicskát és azzal egy-egy alkalommal megszúrta a sértett fejét, illetve arcát.

A sértett a támadással szemben védekezni próbált, közöttük dulakodás alakult ki, melynek során az elkövető ismét többször megpróbálta megszúrni a sértettet. Ezután az elkövető közölte a sértettel, hogy amennyiben nem engedi el, leszúrja. Ekkor a sértett a védekezéssel felhagyott és a vádlott az értékekkel a helyszínről elmenekült.

Menekülés közben a helyszínre időközben kiérkező rendőrök elől az elkövető kezében a késsel egy szomszédos ingatlanba menekült, ahol a rendőri intézkedésnek ellenszegült, a rendőröket folyamatosan fenyegette. Végül a rendőrök az elkövetőt elfogták.

A rablást megelőzően a nő Pécsett utazott egy helyi buszon, azonban a járványhelyzet miatti kötelező szájmaszkot nem viselte. Emiatt a buszon szóváltásba keveredett a többi utassal, melynek során trágár szavakkal szidalmazta őket, illetve több utast is többször megütött, megrúgott.


A vádlott a drogok és pszichoaktív anyagok használata következtében a cselekmény elkövetésének idején olyan elmezavarban szenvedett, amely miatt nem büntethető, azonban személyiségéből fakadóan továbbra is fennáll a bűncselekmény ismételt elkövetésének a veszélye, így vele szemben az ügyészség kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt.

Képünk archív felvétel, a helyszíneléskor készült.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség - Fotó: police.hu (archív)