Karácsonykor rabolt egy pécsi fiú, most lecsukták

2020. január 10. péntek 17:02

Karácsonykor rabolt egy pécsi fiú, most lecsukták

A Pécsi Járásbíróság pénteken egy hónapra elrendelte egy fiatalkorú fiú letartóztatását rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a fiatalkorú gyanúsított 2019. december 25. napján 13 óra 15 perc körüli időben Pécsett, a Komlói úton tartózkodott, és mivel pénzt akart szerezni, követni kezdte az idős, korábbi combnyaktörése miatt nehézkesen járó sértettet, aki gyalogosan haladt.

A fiatalkorú gyanúsított a sértettet hátulról meglökte, aki ennek következtében a földre, hasra esett.

A gyanúsított a hátáról levette hátizsákját, és az abban lévő 2.000,-Ft készpénzt, telefontöltőt, órát, 2 db karórát, 3 db régi schilling bankjegyet, 2 db régi líra bankjegyet és a sértett személyi igazolványát, TAJ kártyáját, valamint lakcímkártyáját. Ezt követően a hátizsákkal gyanúsított a helyszínről elszaladt.

A cselekmény következtében sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A cselekménnyel okozott 19.500,-Ft kárból 18.500,-Ft a nyomozás során lefoglalással megtérült.

A bíróság a letartóztatás elrendelésének indoklásában kifejtette, hogy a bűncselekmény tárgyi súlyára, a bűncselekmény jellegére is figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított- szabadlábon hagyása esetén - megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A végzés végleges.

MTI