Jön a szakmák napja, segítenek a pályaválasztásban

2018. április 19. csütörtök 08:53

Jön a szakmák napja, segítenek a pályaválasztásban

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Mohácsi Elnöksége, a Mohács és Vidéke Ipartestülettel közösen, Szekó József polgármester, valamint a Mohácsi Torna Egylet 1888 támogatásával „Szakmák napja" címmel pályaválasztási rendezvényt tart a pályaválasztás előtt álló általános iskolás fiatalok részére.  

A program célja, hogy felkeltse e korosztály képviselőinek érdeklődését a helyi vállalkozások által gyakorolt szakmák, illetve a hiányszakmák iránt.

A szakmák bemutatása interaktív, játékos módon történik, mely segíthet abban, hogy a gyerekek testközelből ismerkedhessenek meg a különféle gépekkel, eszközökkel, alapanyagokkal, folyamatokkal.

A rendezvény idején, április 20-án (pénteken) 9.00-16.00 óráig szervezetten fogadnak iskolai csoportokat a helyszínen, a volt Marek iskola sportcsarnokában (Deák tér 3.).


Az előző évi, hasonló tematikájú rendezvényen, a „Szakmák éjjel-nappal" című pályaválasztási kiállításon húsz kiállító volt jelen az általa képviselt huszonhárom szakmával. Mohács és környéke településeinek közel tucatnyi általános iskolájából majdnem 350 gyerek látogatta meg a kiállítást, próbálhatta ki az eszközöket, s aki akart, egy kis emléket is készíthetett magának e rendezvényről.

Forrás: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara