Jön a Mohácsi Nyári - Őszi Fesztivál: nagyszerű darabokkal várják a közönséget

2019. július 19. péntek 09:51

Jön a Mohácsi Nyári - Őszi Fesztivál: nagyszerű darabokkal várják a közönséget

Alig pár hét leforgása alatt több nagyszerű darabot is műsorra tűznek a Kossuth Filmszínházban, ahol a Kossuth Teátrum előadásaiként hirdetik a legkülönfélébb produkciókat.  

 

A színház ügyvezetője, a mohácsi származású Szilasi Balázs színművész és a Kossuth Teátrum művészeti vezetője, Szomor György színművész szándékai szerint nívós darabokkal idézik meg városunk egykor élénk színházi életét.

Első körben négy előadás kerül a közönség elé. Látva a névsort arról győződhetünk meg: igen jó nevű fellépők érkeznek hozzánk, Janza Katától Oszvald Marikáig, Hajdu Stevetől Varga Miklósig. Íme, a kínálat:

Július 26. (péntek), 20.00 óra

SZERELMES MUSICALEK
A MUSICAL SZERELMESEINEK

A Mohácsi Nyári-Őszi Fesztivál nyitóelőadása, két felvonásban. A legnépszerűbb musicaldalok élőzenekarral, olyan népszerű előadók tolmácsolásában, mint Janza Kata, Veréb Tamás, Kovács Áron, Jónás Andrea, Szomor György.
(Az előadás időtartama kb. 2 x 60 perc)

Augusztus 24. (péntek), 19.00 óra
OPERETTGÁLA
Klasszikus operettgála, két felvonásban, a műfaj legnépszerűbb dalaival. Fellépők: Oszvald Marika, Lukács Anita, Vadász Zsolt és sokan mások. Egy igazi, nyári, önfeledt szórakozás.
(Az előadás időtartama kb. 2 x 60 perc)

Augusztus 31. (péntek), 19.00 óra
ROBIN HOOD

Miklós Tibor és Szomor György népszerű musicale, két felvonásban, Szomor György rendezésében. A színpadra állított legenda méltán a világ egyik leghíresebb története, hiszen olyan örök emberi értékekről szól, mint a hazaszeretet, a hűség, az igazság keresése, a szabadságvágy, melyek mindenkor, minden időben érvényesek.
A romantikus történet rengeteg humorral van átszőve, markáns karakterei szinte minden műfaj művelőit megihlették már. Az élő zenekarral játszott műben megtalálhatóak éppúgy az intim lírai jelenetek, mint a látványos tömeg- és táncképek és természetesen nem maradhatnak el a kaszkadőr-elemeket tartalmazó akciójelenetek sem.

Mindezek, valamint a szerzőpáros, a rendező és a szereplőgárda eddigi munkái biztosítékok a közönség számára a könnyed, de tartalmas szórakozásra.

Főbb szerepekben: Robin Hood - Kovács Áron, Lady Mariann - Gubik Petra, Little John - Hajdu Steve, William - Pesák Ádám, Lady Mariann szolgálója - Palla Szabina
(Az előadás időtartama kb. 2 x 65 perc)

Szeptember 15. (vasárnap), 19.00 óra
EGY DARABOT A SZÍVEMBŐL

Cserháti Zsuzsa és Máté Péter legnépszerűbb dalait hallhatjuk ezen az estén. Zenél a vonós- és fúvósszekcióval kiegészült Főnix zenekar, Máté Péter egykori kísérőzenekara. Vezényel: Ruff Tamás. Néhány dal az előadásból: Hull az elsárgult levél..., Kicsi, gyere velem..., Zene nélkül mit érek én?..., Elmegyek..., Édes kisfiam....
Előadók: Varga Miklós, Fésűs Nelly, Vastag Tamás, Janza Kata, Jónás Andrea, Kovács Áron, Szomor György
(Az előadás időtartama kb. 2 x 60 perc)

Valamennyi előadásra jegyek a Tourinformban vásárolhatók
(Széchenyi tér 1. - telefon: 505-515)

Forrás: EQM - Önkormányzati Hírek