Jaksics és Fia Bt.: építenek járdát, utat, közművet, ha kell, épületet alapoznak vagy bontanak

2021. április 25. vasárnap 10:29

Jaksics és Fia Bt.: építenek járdát, utat, közművet, ha kell, épületet alapoznak vagy bontanak

Mohácson a jellegzetes munkagépeik megjelenése évek óta megszokott látvány ott, ahol járdát újítanak fel, kerékpárutat építenek, közterületen rakják a térburkolót, vagy utat javítanak. A Jaksics és Fia Bt. családi vállalkozás 2002-től rendszeres, megbízható kivitelezői a helyi beruházásoknak, de egyéb nagyszabású közmű-, illetve mélyépítési munkákat szintén végeztek, akár a megyeszékhelyen is. 

 

- Csak idén tizennégy helyszínen építünk-, illetve újítunk fel járdát a városban, továbbá a Szőlőhegyen két aszfaltos út készül a kivitelezésünkben - ismertette az aktuális feladatokat Jaksics János, a társaság ügyvezetője.

A korábbi, jelentősebb megbízásaikat sorolva egyebek mellett említette Pécsett az Árkád alapozását, Mohácson a déli városrész csapadékelvezető-hálózatának kiépítését, a Brodarics iskola tornatermének mélyépítési munkáit, közműépítését, a kompkikötő rámpája felújítását a szigeti oldalon, a Kolbe-sétány térburkolását, a Cigány-zátonynál végzett nagyszabású földmunkát és gátépítést, a selyemgyárnál elkészült épületbontási és mélyépítési munkákat. Több éve visszatérő teendőjük a város területén a hó eltakarítása is.

A tizenkét dolgozót foglalkoztató betéti társaság vezetője nem csupán a szerződéssel vállalt feladatokat igyekezik a csapatával határidőre, megbízhatóan és precízen elvégezni, a város közössége érdekében társadalmi teendőket is rendszeresen ellát.

Összességében a munkásságát a Munkavállalók és Munkáltatók Szövetségének elnöksége Jaksics Jánost a vállalkozása terén elért kiemelkedő eredményeiért és közéleti tevékenységéért 2017-ben Baranya Megyében az „Év Vállalkozója" díj adományozásával ismerte el.

Képünkön: a város kiterjedt kerékpárút-hálózatának kivitelezésére is a Jaksics és Fia Bt. kapott megbízást az önkormányzattól.

Berta Mária