Itt a Mohács Településkártya - Kedvezményeket kínálnak a helyieknek és a turistáknak

2021. december 21. kedd 15:15

Itt a Mohács Településkártya - Kedvezményeket kínálnak a helyieknek és a turistáknak

Elkészült az applikáció végleges menürendszere, a tesztüzem sikeresen lezárult, minden funkciója a tervezettek szerint működik és megkezdődött a rendszer élesítése, hogy január első napjától egy tartalommal megtöltött, elegáns, modern Mohács Településkártyát tölthessenek le a felhasználók - jelentette be Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere a napokban tartott képviselő-testületi ülésen. 

 

Nyugat-Európában, de hazánk több településén is már évek óta szolgálja a polgárok kényelmét településkártya. Mohács önkormányzata a képviselő-testület határozata értelmében idén szeptemberben döntött a bevezetéséről a lakosság lokálpatriotizmusának erősítése, a városvezetés munkájának hatékonyabbá tétele, a kommunikáció javítása, új ügyfélkapcsolatok kialakítása, valamint az értékesítés ösztönzése céljából.

A kártya a városban lakóhellyel rendelkező polgárok részére, illetve a turistáknak nyújt kedvezményeket , ezen felül alkalmas összeköttetésre az önkormányzat webfelületével, így lehetőséget teremt a hivatal számára például arra, hogy felmérje, előre tisztázza a lakosság részéről felmerülő igényeket, feladatokat. Vagyis a felület alkalmassá teszi az adódó problémák írásos megbeszélését az érintett ügyintézővel anélkül, hogy arra bármely elektronikus levelező rendszert alkalmazná a felhasználó.

A városkártya kétféle módon elérhető.


A fizikai kártya egy bankkártya méretű plasztikkártya. Előoldalán a kártya dizájnjával, hátoldalán pedig a felhasználó neve és a tulajdonosa profillinkjét tartalmazó QR-kóddal. A kártya előállításának bruttó költségéért, azaz 700 forintért igényelhető, ami további költség nélkül évente hosszabbítható, illetve felfüggeszthető, vagy törölhető is.

Összehasonlításképp: Szigetváron 1500, az új kártya díja, Csurgón a kártya éves díja 2500 forint, Balatonföldváron ötezer forint.

A digitális kártya teljesen díjmentes, okostelefonon, tableten, laptopon található virtuális kártya, a Mohács applikáció használatával vagy a városkártya weboldaláról, a www.mohacsvaroskartya.hu tölthető le.

Az igényléshez meg kell adni a teljes nevet, e-mail címet, egy szabadon választott jelszót, továbbá fel kell tölteni a lakcímkártya lakóhelyet tartalmazó oldalát, mint a jogosultság igazolását. Az oldal kezelőjének jóváhagyását követően a kártya érvényessé válik, a lakcímkártyáról feltöltött fotó pedig a jóváhagyás pillanatában törlődik a rendszerről. A kártya e-mail cím és jelszó megadásával a Mohács applikáción érhető el és három évig érvényes.

A lakosság részére a Mohács-kártya különböző kedvezményekre jogosít a szolgáltatóknál, amelyek regisztrációhoz megadják a nevet, e-mail címet, telefonszámot, jelszót, adószámot, jóváhagyás után pedig elérhetővé válik a digitális szolgáltatói kártyájuk, amely egy évig érvényes.

A fizikai kártya igényléséhez csakúgy, mint a digitális kártyához való hozzájutáshoz személyes segítséget lehet kérni a kártyaértékesítési pontokon, így a Tourinform irodában a városházán és a Selyemgyár Kulturális Negyedben, valamint kitelepülések alkalmával a Tourinform sátorban.

Mohács Településkártyát a városban bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező magénszemélyek igényelhetnek, míg a szolgáltatásokat itt igénybe vevő, nem mohácsiak részére biztosított 2022 januártól a kedvezményekre jogosító Mohács Turisztikai Kártya. A kártya tulajdonosa a használata jogosultságának a megszűnését 15 napon belül köteles bejelenteni a polgármesteri, ahol gondoskodnak a virtuális kártya megszüntetéséről, illetve a plasztik kártya megsemmisítéséről.

A kártyarendszerhez a webcímen internetes honlap tartozik, amely naprakészen tartalmazza az Általános Szerződési Feltételeket és információkat a kedvezmények köréről, mértékéről, továbbá rendszeres elektronikus hírlevelet kapnak azok a kártyatulajdonosok, akik az elektronikus elérhetőségüket megadják.

Amennyiben a településkártya kizárólagos tulajdonosa a vele közös háztartásban élő kiskorú gyermeke részére is igénybe kívánja venni a lehetséges kedvezményt, a kártyaelfogadó helyen a gyermek lakcímkártyájának felmutatásával azt megteheti.

A városban működő kereskedelmi egységek, vendéglátók, szolgáltatók kártyarendszerbe történő bekapcsolódása feltehetően fokozatosan történik majd. Az biztos, hogy az önkormányzat tulajdonosi részesedésével bíró gazdasági társaságok - például a révátkelő, a Busóudvar, a múzeum, az uszoda - a jövő évi pénzügyi tervükben határozzák meg az általuk nyújtható kedvezményes szolgáltatások, belépőjegyek, termékek százalékos mértékét.

Az önkormányzat a kártyarendszer működtetéséhez a személyi és tárgyi feltételeket csakúgy, mint a pénzügyi többletkiadást biztosította.

 

 

Berta Mária - Fotó: Dittrich Éva (archív)