Ismét szabad a tánc: jövő héten újra néptáncosok veszik birtokba Mohácsot

2017. augusztus 08. kedd 10:12

Ismét szabad a tánc: jövő héten újra néptáncosok veszik birtokba Mohácsot

Repül az idő: a kilencvenes évek derekán rendezték meg az első Mohácsi Nemzetközi Néptáncfesztivált, augusztus 17-én pedig már a huszonegyedik alkalom következik. Helyi és környékbeli együttesek mellett külföldi csoportok is bemutatják műsorukat a mohácsiaknak. 

A kezdet kezdetén azért hozták létre a fesztivált a szervezők, hogy a mohácsi együtteseknek lehetőséget teremtsenek a fellépésre, aztán az évek során olyannyira népszerűvé vált, hogy fokozatosan bővítették a programokat. Nemcsak a közönség érdeklődése töretlen, a táncosok számára is komoly rangot jelent a részvétel, így egyre nívósabb produkciókat láthatnak a mohácsiak és a máshonnan érkező vendégek.

Az augusztus 17-én kezdődő fesztiválon az együttesek a művészeti iskola szabadtéri színpadán mutatják be műsorukat, minden nap este nyolc órától. Ha elromlana az idő, az intézmény nagytermében tartják a rendezvényeket.

A háromnapos program részeként csütörtökön és pénteken esténként a helyi, illetve környékbeli tánccsoportok mellett külföldi együttesek lépnek színpadra. Naponta négy-öt tánccsoport mutatkozik be.

Augusztus 20-án, vasárnap a tánccsoportok felvonulása után a Széchenyi téren a főtéri parádét 19:15-tól láthatjuk, a fesztiválgála a szabadtéri színpadon este nyolc órakor kezdődik.

Csütörtökön, pénteken és szombaton a művészeti iskola nagytermében fesztivál klub és táncház várja este 10 órától az érdeklődőket, ahol akár „műhelytitkokat" is elleshetünk a táncosoktól. 

Képünkön: (archív) a mohácsi Zora Néptáncegyüttes az egyik korábbi fesztiválon.

M. B.