Ismét eljött a múzeumok ideje - Megnyitotta kapuit a Kanizsai Dorottya Múzeum is

2020. június 23. kedd 16:55

Ismét eljött a múzeumok ideje - Megnyitotta kapuit a Kanizsai Dorottya Múzeum is

Három hónap kényszerszünet után újra látogatható a Kanizsai Dorottya Múzeum. A mohácsi múzeum munkatársai a kényszerszünet alatt sem tétlenkedtek. 

 

Az elmúlt három hónap során megerősítették az intézmény online jelenlétét: Facebook-oldalukon érdekes műtárgyakat tettek közzé felbecsülhetetlen értékű néprajzi és helytörténeti gyűjteményükből, országos játékot indítottak a Népviselet Napja alkalmából, amelyre még a határainkon túlról is neveztek.

A járvány miatt kényszerszünet alatt nyereményjátékokat is szerveztek, megemlékeztek az aktuális jeles napokról, tematikus hetet tartottak Nepomuki Szent. János ünnepének alkalmából.

Mohácsra hozták a MúzeumTrip-et is, a kéthetes, országos múzeum-népszerűsítő kampányt, a múzeum kiállításait virtuálisan elérhetővé tették, s folytatták a szakmai háttérmunkát.

Mindez azonban nem pótolhatta a látogatókkal való személyes kapcsolatot.

Most ismét eljött a múzeumok ideje. Kedden 10 órakor újból kinyílt a Kanizsai Dorottya Múzeum ajtaja. Az újranyitás örömére a hó végéig kedvezményes jegyekkel várnak minden érdeklődőt, illetve hamarosan egy kisebb rendezvénnyel is jelentkezik az intézmény.

Az egészségügyi helyzet miatt a múzeum munkatársai néhány előírás betartását kérik a vendégektől:

- a nem egy háztartásban élők továbbra is tartsák meg egymás között a másfél méteres szociális távolságot,
- a jogszabály ugyan nem írja elő a kötelező maszkviselést a múzeumban, azonban azt minden vendégük számára ajánlják (maszkot viszont az intézmény nem biztosít, az egyéni beszerzés tárgyát képezi),
- kérik, hogy belépéskor mindenki használja a bejárat mellé kihelyezett kézfertőtlenítőt.

A múzeum munkatársai mindent megtesznek a látogatók biztonsága érdekében. Folyamatosan tisztítják és fertőtlenítik az épület helységeit, a kilincseket, és a többek által használt felületeket (pl. ajtók, liftgombok), a múzeumi tereket gyakran szellőztetik.

A Kanizsai Dorottya Múzeum a következő nyitvatartási időben fogadja a vendégeket: keddtől - szombatig 10-től 17 óráig, vasárnap az intézmény e-mailen történt előzetes bejelentkezés alapján látogatható.

További információ a +36 69 306 604 telefonszámon, és a [email protected] e-mail címen kapható.

Az egészségügyi és biztonsági előírások betartása mindannyiunk érdekét szolgálják. A múzeum munkatársai köszönik a látogatók megértését, szíves együttműködését, és várják őket szeretettel a múzeum nyitvatartási idejében.

Forrás: Kanizsai Dorottya Múzeum