Iskolakezdési támogatással segít a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász

2020. augusztus 27. csütörtök 15:20

Iskolakezdési támogatással segít a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász idén is csatlakozott az országos iskolakezdési adománygyűjtő akcióhoz, amelynek köszönhetően számos rászoruló család kapott támogatást. 

 

 

Sok helyen öröm és izgatottság övezi az iskolakezdést, máshol azonban nehézséget jelent, az alapvető tanszerek és tankönyvek megvásárlása anyagi gondot okoz. Vannak családok, ahol ilyenkor kevesebb élelmiszer jut az asztalra, nem ritkán hitelt is fel kell venniük a szülőknek, hogy gyermekeik elkezdhessék a tanévet, rajtuk segített idén is a Katolikus Karitász.

Az immár 10. éve rendszeresen megszervezett legnagyobb iskolakezdési segélyprogram célja, hogy 10 ezer diák számára nyújtson támogatást az új tanév kapujában. A „Legyen öröm az iskolakezdés!" elnevezésű akció jóvoltából a gyerekek iskolakezdési csomagokat, iskolatáskákat, tolltartókat, tanszereket és tisztasági csomagokat kapnak.

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász, a Pécsi Egyházmegye és a pécsi Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ együttműködésének köszönhetően idén is több száz nehéz körülmények közt élő diák számára vált könnyebbé a tanévkezdés.

Egyházmegyénk 284 rászoruló gyermeknek adott fejenként 5000 forint értékű iskolakezdési utalványt a Plébániai Karitász csoportok támogatásával, emellett az Esztergár Lajos Család-és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ 20 első osztályos kisiskolásnak biztosított komplett iskolakezdési csomagot.

Az utalványokat és az iskolaszereket augusztus 26-án, szerdán a Dóm Kőtárban vették át a családok. A „Legyen öröm az iskolakezdés" program átadó ünnepségén Szép Attila, az Egyházmegyei Hivatal irodaigazgatója, Besenczi Zsolt, a Katolikus Karitász igazgatója, Nagy István, az Esztergár Lajos Család-és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ igazgatója, valamint Bognár Szilvia alpolgármester mondott köszönetet az adománygyűjtésben résztvevőknek.

Forrás: Pécsi Egyházmegye