Ilyen még nem volt: jön az I. Mohácsi Bál, a bevételből az időseket támogatják

2024. március 20. szerda 09:38

Ilyen még nem volt: jön az I. Mohácsi Bál, a bevételből az időseket támogatják

Április 19-én rendezik meg az I. Mohácsi Bál - Tavaszi Hagyományteremtő Estet, amelynek célja, hogy felelevenítsék város báli hagyományait és ápolják a helyi, illetve regionális kulturális értékeket.A rendezvénnyel egy új kezdeményezést is szeretnének útjára indítani a szervezők: a befolyó összegből minden évben segítséget nyújtanak egy mohácsi közösségnek, szervezetnek vagy intézménynek, idén a Mohácsi Egyesített Szociális Intézmény Gólya utcai idősek otthonát támogatják.

 

 

Az I. Mohácsi Bál - Tavaszi Hagyományteremtő Esten, kulturális, művészeti és szórakoztató programelemekkel is várják a vendégeket.

A résztvevők megtekinthetik a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja Német Nemzetiségi Ifjúsági Tánccsoportjának fellépését és Bélavári Zita Couture Mint a Mátka Kollekciójának divatbemutatóját, a jó hangulatról pedig Kalmus Felicián világhírű csellóművész, Kökény Attila énekes, valamint a mohácsi Asterix Live Music Band gondoskodik.

A bálon köszöntőt mond Pávkovics Gábor,Mohács polgármestere és Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának elnöke.

A rendezvény bevételéből idén a Mohácsi Egyesített Szociális Intézmény Gólya utcai idősek otthonát támogatják.

Ezzel egy új kezdeményezést szeretnének útjára indítani, melynek célja, hogy a bál befolyt összegből minden évben segítséget nyújtsanak egy mohácsi közösségnek, szervezetnek vagy intézménynek.

- Közösségünk számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, amelynek elengedhetetlen része az idős emberekről való gondoskodás" - fogalmazott Szeneczey Eszter, lokálpatrióta, a bál főszervezője. - Nagy öröm számomra, hogy idén a bál bevételéből a Mohácsi Egyesített Szociális Intézményt támogathatjuk és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a mohácsi idősek otthonában lakó szépkorúak a szolgáltatás bővítésével minél tovább egészségesen éljenek és minőségi ellátásban részesüljenek - tette hozzá.

Az I. Mohácsi Bálra szóló belépőjegyek április 12-ig korlátozott számban vásárolhatók a 7700 Mohács, Szent János u. 5. szám alatt található Selyemgyár Kulturális Negyed irodájában, nyitvatartási időben vagy igényelhetők a [email protected] e-mail címen, valamint a +36 30 595 8678 telefonszámon.

A 19:00 órai belépésre jogosító ültetett báli belépő svédasztalos díszvacsorával, alkoholos és alkoholmentes italcsomaggal, valamint éjféli falatkákkal 1 fő részére 25.000 forintba kerül, míg 8 fős asztal teljes lefoglalása esetén egy ülőhely kedvezményes ára 22.500 forint.

Természetesen azokra is gondoltak, akik a díszvacsorát követően szeretnének csatlakozni az eseményhez. Ők a 21:00 órától érvényes báli táncos támogatói belépőt 7.500 forintért vásárolhatják meg.

A bál szervezői szívesen fogadják olyan helyi és Mohács környéki cégek, vállalkozások, magánszemélyek támogatását, akik szívükön viselik a város, illetve a vármegye sorsát, valamint elhivatottak a helyi, regionális kulturális értékek megőrzése és a hagyományok ápolása iránt.

Képünk illusztráció.

EQM