Így indult a mulatság: bőséges reggeli, forralt bor, némi pálinka, aztán sokac bab

2017. február 26. vasárnap 14:17

Így indult a mulatság: bőséges reggeli, forralt bor, némi pálinka, aztán sokac bab

Hatalmas tömeg várta a mohácsi utcákon a busók felvonulását, és az azt követő mulatságot. Megnéztük, hogyan készülődtek a maszkások. 

A Kecskeszarv Busócsoporttal tarthattunk vasárnap délelőtt, így bepillanthattunk abba is, mi zajlik a kulisszák mögött. 

 

Nos, a csoport tagjai bőséges reggelivel indították a napot, nem csak a kolbásznak, a zsíros kenyérnek és a pogácsának volt keletje, a forralt bor és a pálinka is jól fogyott.

 

A beöltözött busók és sokac lányok a közös fényképek elkészítése után, 11 órakor elindultak a város felé, a Sokackörben ugyanis hagyományos sokac módon, cserépedényben készített bab várta őket, mintegy fojtásként. 

A finom étek elfogyasztása után a Koló-tér felé vették az irányt, ahonnan két órakor elindult a főtérre tartó menet. 

Összesen mintegy 1500 busót, maskarást láthatnak a vendégek, harmadik csoportként  a Kecskeszarv csapatát, akik a hosszú menet után még egyszer megpihennek, hogy aztán reggelig farsangolhassanak.

A város utcáin már kora délután is  hatalmas volt a tömeg, a ragyogó időben a hangulat is kitűnő, minden készen áll tehát az esztendő legnagyobb mulatságához. 

Erdélyi Bianka