Igazi lúzer: saját magát buktatta le egy embercsempész

2021. február 20. szombat 08:26

Igazi lúzer: saját magát buktatta le egy embercsempész

A rendőrök befejezték a vizsgálatot az ukrán embercsempész ügyében. 

 

 

Többrendbeli embercsempészés, valamint annak kísérlete miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 33 éves ukrán állampolgárságú férfi ellen.

A rendőrök 2020. szeptember 15-én késő este Harkányban, egy benzinkúton vonták intézkedés alá a férfit, aki egy magyar honosságú, bérelt járművet akart megtankolni. A férfival szemben felmerült a gyanúja annak, hogy migránsokat akart külföldre szállítani a gépkocsijával, ezért a rendőrök előállították a rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök a nyomozás során megállapították továbbá, hogy a férfi az elfogását megelőző időszakban több alkalommal vállalkozott arra, hogy anyagi ellenszolgáltatás ellenében a magyar államhatárt jogellenesen átlépő külföldieket Nyugat-Európába szállítsa.

A nyomozók a férfi mobiltelefonjában ugyanis több olyan videófelvételt is találtak, amelyen az látható, hogy határsértőket vesz fel Magyarország területén, majd őket Ausztriába szállítja.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki az ukrán férfit, aki beismerte tettét, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a járásbíróság elrendelt.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

 

Forrás: BMRFK