Idén rendhatgyó lesz a bátai zarándoklat

2020. szeptember 14. hétfő 13:28

Idén rendhatgyó lesz a bátai zarándoklat

Hetedik alkalommal szervez zarándoklatot a Pécsi Egyházmegye a bátai Szent Vér kegyhelyre szeptember 26-án. Az idei azonban más lesz, mint a korábbi években megszokott. 2020-ban bátai zarándoknapunkat a Laudato si' év fényében, teremtett világunkért és a szenvedő emberekért ajánljuk fel. 

 

 

A járványügyi helyzetre való tekintettel az idei bátai zarándoklat az eddigiektől eltérő módon tudják megvalósítani. Az egészségügyi stáb javaslatára a gyalogos zarándokrész elmarad.

Bátán, Magyarország egyetlen Szent Vér kegyhelyén 12 órától szentségimádás és imaórák lesznek, 15 órakor pedig szabadtéri ünnepi szentmise, melyet Michael August Blume, Magyarország apostoli nunciusa mutat be.

A Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszusra tavaly felújított kegyhelyen a részvétel korlátozott létszámban lehetséges és előzetes jelentkezéshez kötött. Jelentkezni (név, lakhely, elérhetőség megadásával) a Pasztorális Irodában lehet: [email protected], 72 / 513 011.

A Pécsi Egyházmegye a jelentkezők által megadott adatokat kizárólag a zarándoklat megszervezésének céljára használja fel. Az adatkezelés időtartama a program befejezését követő 30 nap. Az adatkezelés digitálisan történik. Az adatkezelés jogalapja a jogosult hozzájárulása.

Hangsúlyozandó, hogy a bátai programokon való részvétel csak az előzetesen jelentkezettek számára lesz lehetséges a hatályos járványügyi előírások betartásával. A kötött létszámra való tekintettel a jelentkezéseket érkezési sorrendben tudjuk elfogadni az adott létszámhatárig szeptember 21-ével bezárólag. A bátai programokat 12 órától a Pécsi Egyházmegye élőben közvetíti weboldalán, Facebook oldalán és YouTube csatornáján.

A lelki felkészülést az egyházmegye honlapján, Facebook és Instagram oldalán megjelenő teremtésvédelemhez kapcsolódó írások is segítik.

Képünk archív felvétel.

Forrás: Pécsi Egyházmegye