Idén nem tartják meg a máriagyűdi gyalogos zarándoklatot, online lelki napot rendeznek

2021. május 03. hétfő 17:40

Idén nem tartják meg a máriagyűdi gyalogos zarándoklatot, online lelki napot rendeznek

A Pécsi Egyházmegye május 8-án, Máriagyűdön lelki (online) napot rendez, amiért a jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzet okán, a főpásztori döntés értelmében a szokásos gyalogos zarándoklat nem tartható meg. 

 

 

Közlésük szerint "május 8-án nagy szeretettel hívjuk minden kedves testvérünket, hogy csatlakozzanak az online közvetítéssel megvalósuló karantén zarándoklathoz, melynek során reggel 7.00 órától 16.00 óráig különböző hitéleti programokhoz csatlakozhatnak. Ilyen lesz a Szent József-év jegyében szervezett, az apaság témájával foglalkozó tematikus beszélgetés és a teremtésvédelemmel kapcsolatos Miért éri meg változtatni? A lemondásainkon túli kincsek... kerekasztal-beszélgetés.

A lelki (online) zarándoklat mottója: "Az Úristen vette az embert és Éden kertjébe helyezte, hogy művelje és őrizze." (Ter 2,15)

Kapcsolódjanak be Felföldi László pécsi megyéspüspök üzenetével kezdődő és Keresztes Andor márigyűdi plébános szentmiséjével záródó lelki napba! Kerüljünk közel ily módon a Máriagyűdi Szűzanyához!

Program

7.00 Felföldi László pécsi megyéspüspök videóüzenete

7.10 Lelki zarándoklat (az elmúlt évek zarándok emlékeinek felelevenítésével)

8.00 Imádság Nyúl Viktor pasztorális helynök vezetésével

9.00 Beszélgetés a Szent József-évhez kapcsolódóan: Az apaság mint kihívások tárháza. Vendégek: Bacsmai László családreferens plébános, Kapitányné Légrádi Éva, Simon Béla és felesége, Kaizer Zoltán és felesége. Moderátor: Sümegi József diakónus

10.30 Teremtésvédelmi kerekasztal-beszélgetés: Miért éri meg változtatni? A lemondásainkon túli kincsek... Vendégek: Rosner Zsolt plébános, Besenczi Zsolt a Pécsi Egyházmegyei Karitász igazgatója, Sárszegi Judit teológus. Moderátor: Sümegi József diakónus

12.00 Regina Caeli imádság - Imádkozzunk a járvány megszűnéséért!

12.20 „Örömhírre hangolva" - elmélkedés Nyúl Viktor pasztorális helynök vezetésével

13.00 Rózsafüzér imádság Keresztes Andor máriagyűdi plébános vezetésével

14.00 Fábry Kornél, a NEK főtitkárának videóüzenete, ezt követően szentségimádás Kovács József káplán vezetésével

15.00 Szentmise - bemutatja Keresztes Andor máriagyűdi plébános

Kérjük, hogy a programon kizárólag online módon, Egyházmegyénk honlapján, Youtube csatornáján Facebook oldalán keresztül vagy az EWTN Katolikus TV élő közvetítése által, otthonaikból vegyenek részt!

Lelki zarándoklatunkat imádsággal, böjt felajánlással, és jócselekedettel is támogassuk! Idén a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász a felajánlott adományokból rászoruló gyermekek táboroztatását támogatja. A jelen helyzetben nagy szükség van a Karitász segítő szolgálatának megvalósításához felajánlásokra, ezért kérjük, és egyúttal köszönjük a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász tevékenységének pénzbeli támogatását a Takarékbank Zrt.-nél vezetett 50400113-11093668-00000000 számú bankszámlaszámra!"

Képünk archív felvétel.

 

Forrás: Pécsi Egyházmegye