Idén is kétnapos lesz Pécsett az Állatkertek Éjszakája

2020. augusztus 24. hétfő 20:00

Idén is kétnapos lesz Pécsett az Állatkertek Éjszakája

Minden évben az egyik legjobban várt esemény az Állatkertek Éjszakája, amelyet idén is megrendez a Pécsi Állatkert. A korábbi évek során kialakított gyakorlat szerint a rendezvény kétnapos lesz, így kisebb tömegre és nagyobb élményre számíthatnak a látogatók.  


A magyarországi állatkertek idén 8. éve rendezik meg az állatkertek éjszakáját, amely pár év alatt az egyik legnépszerűbb állatkerti eseménnyé nőtte ki magát nem csak Pécsett, de az ország számos intézményében.

Mivel a hatályos kormányzati rendelkezések lehetőséget adnak az esemény lebonyolításához, így az idén 60 éves Pécsi Állatkert megrendezi az eseményt, mindazonáltal kérjük látogatóink együttműködését. Aki teheti a www.pecszoo.hu/jegyar oldalra látogatva online vásárolja meg belépőjegyét, így elkerülve a zárt térben történő várakozást, sorban állást. Az elővételes belépővel, bérlettel, vagy napközben megváltott jegyekkel érkező látogatók számára külön, szabadtéri bejáratot biztosítunk.

A lázas, magukat betegnek érző látogatóktól kérjük idén ne keressék fel a rendezvényt! Kérjük vendégeinket, hogy zárt téren viseljenek védőmaszkot, használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket.

Az állatkertek éjszakáját a korábbi évek gyakorlata szerint két este, augusztus 28-án és 29-én rendezzük meg. Napközben az állatkert rendes nyitvatartás szerint fogadja a látogatókat, 17 órakor pedig megkezdődnek a programok, amelyek 22.00 óráig színesítik az állatkerti látogatást. Intézményünk 23.00 órakor zár.

Az idei évben számos nyilvános etetésen, kreatív-, ismeretterjesztő foglalkozásokon, zenés programokon, csillagászati bemutatón vehetnek részt a látogatók, de játékos ügyességüket is próbára tehetik. Az éjszakát több az állatkert több helyszínén is varázslatos fényfestés teszi még emlékezetesebbé. A rendezvény során kiemelt együttműködő partnerünk a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara.

A rendezvény szombati napján 18.00 órakor bemutatjuka Duna-Dráva Cement Kft., és leányvállalata a Danubiusbeton Dunántúl Kft. támogatásával megépült új fóka elkülönítő medencét.

Forrás: Pécsi Állatkert