Húszezer vendégre számítanak a jövő pénteken kezdődő Villányi Vörösborfesztiválon

2017. szeptember 30. szombat 13:39

Húszezer vendégre számítanak a jövő pénteken kezdődő Villányi Vörösborfesztiválon

Rekordszámú, több mint 30 pincészet és mintegy 50 kulturális, könnyűzenei program várja résztvevőket a Villányi Vörösborfesztiválon, amelyet október 6. és 8. között 30. alkalommal rendeznek meg a borvidéki városban - közölték a szervezők az MTI-vel. 

 

A hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó eseményre ellátogatókat a pincészetek teljes portfóliójukkal, a helyi éttermek és gasztronómiai kitelepülések pedig a vörösborhoz illő ételkülönlegességekkel is várják.

A programok a Villányi Borrend avatási ünnepségével kezdődnek a fesztivál központi helyszínén, a Rendezvénytéren - áll a közleményben.
A dél-baranyai város főterén és a pincesoránál is rendeznek programokat.

Péntek este neves villányi borászcsaládok, a Jekl-, Günzer- és a Gere-famíliák "apái és gyermekei" részvételével tartanak szakmai beszélgetést a Borudvarban.

A közönség szórakoztatásáról aznap mások mellett Csík János, Balogh Kálmán, Lakatos Róbert és zenésztársaik alkotta Esszencia együttes, valamint Molnár Ferenc Caramel, szombaton pedig a Honeybeast, a Bohemian Brass Band és a Magna Cum Laude gondoskodik.

A programok között szerepel látványos szüreti és veteránautó-felvonulás, pénteken és szombaton szüreti utcabál, vasárnap a Zengő együttes bordalműsora zárja a rendezvényeket.

Vasárnap a gyerekprogramoké a főszerep: Kökény Matyi délelőtti gólyalábas mesejátékát követően, délután az Iszkiri gyermekzenekar ad koncertet.

A vörösborfesztiválra mintegy 16-20 ezer embert várnak a szervezők.

A fesztiválra Mohácsról buszjáratokat indítanak:

MOHÁCS - VILLÁNY
október 7. 17:00

Útvonal: Mohács (buszpályaudvar) - Bóly (buszmegálló) - Villány (Rendezvénytér)

VILLÁNY - MOHÁCS
október 8. 01:00

Jegyár: 500 Ft, retúr: 900 Ft
Jegyek válthatók Mohácson és Bólyban a buszon, a visszaútra Villányban a fesztivál információs pontján 21.00 óráig!

 

MTI